НАЧАЛО Други

Проблемите на САЩ стават сериозни – стотици милиарди дълг се трупат с невероятни темпове

11.02.2024 13:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Проблемите на САЩ стават сериозни – стотици милиарди дълг се трупат с невероятни темпове

Според Насим Талеб, известен автор на книгата "Черният лебед", правителството на САЩ е опасно близо до навлизане в смъртоносна дългова спирала, което се потвърждава и от факта, че само за един месец държавният дълг на САЩ нарасна с $201 милиарда.

Талеб отправи тези предупреждения по време на събитие на Universa Investments, хедж фонд, специализиран в преодоляването на сериозни пазарни спадове. Той отбеляза, че Конгресът изглежда се колебае дали да се противопостави на нарастващия бюджетен дефицит поради опасения от потенциалните последици.

Талеб изтъкна, че непрекъснатото удължаване на лимита на дълга и избягването на необходимите действия може да доведе до дългова спирала, подобна на спирала на смъртта. Той изрази загриженост, че настоящият държавен дълг на САЩ, възлизащ на над $34.2 трилиона, се превръща в това, което той нарича “бял лебед” – по същество предсказуемо събитие, а не неочакван шок.

Авторът на бестселъри подчерта, че сега икономиката на САЩ е по-податлива на определени видове сътресения, отколкото в предишни години, като отдаде тази уязвимост на глобализацията и взаимосвързаността на световната икономика.

Той изрази съжаление, че е необходима външна намеса или дори чудодейно събитие, за да се предотврати предстоящата криза, като обрисува песимистична картина на западната политическа система като цяло.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: 30 държави в готовност да се присъединят към съюза още тази година

Няколко развиващи се нации се подготвят да станат част от алианса БРИКС през 2024 г.

26.02.2024 8:00 2 мин. четене

Златото проби над $2,040 на фона на слабия долар

Щатският долар показа признаци на спад през последните дни, като повишеното търсене на сигурни активи цената на златото над $2040.

26.02.2024 7:00 2 мин. четене

БРИКС: Още една държава готова да влезе в алианса през 2024 година

Президентът на Венецуела Николас Мадуро наскоро изрази намерението на страната си да се присъедини към алианса БРИКС в близко бъдеще, както стана ясно по време на неотдавнашна телевизионна изява.

25.02.2024 16:00 1 мин. четене

Как технологичните гиганти манипулират фондовия пазар

В сферата на финансите действията на технологичните гиганти оказват значително влияние върху цените на акциите. Зад фасадата на иновациите и промените се крият сложни стратегии, създадени с цел да влияят на пазарите и да увеличават печалбите.

25.02.2024 15:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.