Home

Приходите на Биткойн миньорите продължават да влияят на пазара

31.12.2022 20:11 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приходите на Биткойн миньорите продължават да влияят на пазара

Главният изпълнителен директор на Bitfarms Емилиано Гродски е подал оставка. Той ще бъде заменен от Джефри Морфи, главен оперативен директор на компанията.

Това се случва на фона на катастрофалната година за миньорите на Биткойн, която накара някои големи фирми да обявят фалит.

Миньорът обяви напускането на Гродски в изявление, като добави, че той ще продължи да изпълнява функциите си на директор на борда на директорите. Междувременно съоснователят Никола Бонта ще премине от изпълнителен председател към председател на Съвета на директорите.

Бонта отдава заслуженото на Джеф за превръщането на Bitfarms от изцяло канадски търговски бизнес в глобална сила.

Изпълнителният директор на Bitfarms продаде своя дял

Bitfarms е мултинационална, публично търгувана фирма, създадена през 2017 г. Десет управлявани от нея криптодобивни съоражения се намират в Канада, Съединените щати, Парагвай и Аржентина.

След промяната потребител на Twitter изрази загриженост относно позицията на Аржентина в криптодобивното пространство:

Според Balmy Investor Гродски също така е продал акциите си в компанията през втората половина на 2022 г. Въз основа на данните за подаване на вътрешна информация в SEDI, бившият главен изпълнителен директор е продал 1 милион обикновени акции на компанията през миналия месец. След това балансът на притежаваните от него обикновени акции е намалял до 6.69 милиона от почти 10.83 милиона, притежавани през декември 2021 г.

През последната година цената на Bitfarms на Nasdaq също се понижи от $5.39 до $0.3760. Това е почти 93% спад в стойността. Освен това участниците в индустрията твърдят, че операциите по добив са пострадали поради трайния спад на цената на BTC, нарастващите разходи за електроенергия и увеличаването на общата хешираща мощност в мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 6 неуспешни крипто прогнози за 2022 г.


Биткойн регистрира влошени настроения, като цената му остава на червено. Към момента на писане на статията активът се търгува около $16,400. През 2023 г. Биткойн спадна с 65-75% от най-високата си стойност за всички времена от $69,000. Междувременно през предходните 24 часа пазарната капитализация на глобалната криптовалута спадна до $826 милиарда по данни на CoinGecko.

Миньорите регистрират рекордно високо съотношение D/E

Миналата седмица известната американска публично търгувана компания за добив на Биткойн Core Scientific подаде молба за защита от фалит по Глава 11. Новината последва продължителна крипто зима и слабо движение на цените на Биткойн – и двете се влошиха от фалита на FTX. Компанията привидно имаше най-високото съотношение на дълг към собствен капитал (D/E) сред своите конкуренти и най-много заеми.

Marathon, със задължения в размер на $851 милиона, е вторият по големина длъжник. BitFarms е позиционирана на сигурно десето място, с дълг от $114 милиона и без очевиден риск от фалит.

Според анализите на Hashrate Index общият дълг на публично търгуваните компании за добив на Биткойн надхвърля $4 милиарда.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Предстои ли тежък старт на 2023 година?


Платформата отбелязва, че съотношение на дълга към собствения капитал от две или повече се счита за опасно в повечето сектори. Въпреки че Core Scientific е имала съотношение D/E от 26.7, тя е имала огромно количество задължения. Съотношението D/E на Argo от 8.7 също е изключително високо според параметъра на платформата.

Конкуренти като Riot Blockchain, Canaan Inc. и Marathon Digital Holdings не попаднаха в списъка. Но друг водещ играч, BIT Mining Limited, също има висок коефициент D/E от 4.4.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Kraken приключи изплащанията от Mt. Gox, без да предизвика разпродажба на Биткойн

Kraken приключи процеса на изплащане на суми на кредиторите на Mt. Gox, без да предизвика очакваната разпродажба на BTC.

24.07.2024 19:05 2мин. четене

Ferrari започва да приема плащания с Биткойн в Европа

На 24 юли Ferrari обяви плановете си да разшири възможността за плащане с криптовалута до европейските си представителства до края на месеца.

24.07.2024 19:01 1мин. четене

Riot Platforms придобива Block Mining, за да разшири добивния капацитет на Биткойн

Riot Platforms, основен играч в добива на BTC, ще купи Block Mining, базиран в Кентъки, в сделка на стойност $92.5 милиона.

24.07.2024 18:30 1мин. четене

Популярен трейдър предупреди за спад на долара и подкрепи Биткойн

Известният икономист Питър Бранд изрази загриженост относно потенциалния рязък спад на щатския долар и предложи Биткойн като жизнеспособен алтернативен актив.

24.07.2024 16:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.