НАЧАЛО Биткойн

Приходите на Биткойн миньорите продължават да влияят на пазара

декември 31, 2022 20:11 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Приходите на Биткойн миньорите продължават да влияят на пазара

Главният изпълнителен директор на Bitfarms Емилиано Гродски е подал оставка. Той ще бъде заменен от Джефри Морфи, главен оперативен директор на компанията.

Това се случва на фона на катастрофалната година за миньорите на Биткойн, която накара някои големи фирми да обявят фалит.

Миньорът обяви напускането на Гродски в изявление, като добави, че той ще продължи да изпълнява функциите си на директор на борда на директорите. Междувременно съоснователят Никола Бонта ще премине от изпълнителен председател към председател на Съвета на директорите.

Бонта отдава заслуженото на Джеф за превръщането на Bitfarms от изцяло канадски търговски бизнес в глобална сила.

Изпълнителният директор на Bitfarms продаде своя дял

Bitfarms е мултинационална, публично търгувана фирма, създадена през 2017 г. Десет управлявани от нея криптодобивни съоражения се намират в Канада, Съединените щати, Парагвай и Аржентина.

След промяната потребител на Twitter изрази загриженост относно позицията на Аржентина в криптодобивното пространство:

Според Balmy Investor Гродски също така е продал акциите си в компанията през втората половина на 2022 г. Въз основа на данните за подаване на вътрешна информация в SEDI, бившият главен изпълнителен директор е продал 1 милион обикновени акции на компанията през миналия месец. След това балансът на притежаваните от него обикновени акции е намалял до 6.69 милиона от почти 10.83 милиона, притежавани през декември 2021 г.

През последната година цената на Bitfarms на Nasdaq също се понижи от $5.39 до $0.3760. Това е почти 93% спад в стойността. Освен това участниците в индустрията твърдят, че операциите по добив са пострадали поради трайния спад на цената на BTC, нарастващите разходи за електроенергия и увеличаването на общата хешираща мощност в мрежата.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 6 неуспешни крипто прогнози за 2022 г.


Биткойн регистрира влошени настроения, като цената му остава на червено. Към момента на писане на статията активът се търгува около $16,400. През 2023 г. Биткойн спадна с 65-75% от най-високата си стойност за всички времена от $69,000. Междувременно през предходните 24 часа пазарната капитализация на глобалната криптовалута спадна до $826 милиарда по данни на CoinGecko.

Миньорите регистрират рекордно високо съотношение D/E

Миналата седмица известната американска публично търгувана компания за добив на Биткойн Core Scientific подаде молба за защита от фалит по Глава 11. Новината последва продължителна крипто зима и слабо движение на цените на Биткойн – и двете се влошиха от фалита на FTX. Компанията привидно имаше най-високото съотношение на дълг към собствен капитал (D/E) сред своите конкуренти и най-много заеми.

Marathon, със задължения в размер на $851 милиона, е вторият по големина длъжник. BitFarms е позиционирана на сигурно десето място, с дълг от $114 милиона и без очевиден риск от фалит.

Според анализите на Hashrate Index общият дълг на публично търгуваните компании за добив на Биткойн надхвърля $4 милиарда.


НЕ ИЗПУСКАЙ: Биткойн: Предстои ли тежък старт на 2023 година?


Платформата отбелязва, че съотношение на дълга към собствения капитал от две или повече се счита за опасно в повечето сектори. Въпреки че Core Scientific е имала съотношение D/E от 26.7, тя е имала огромно количество задължения. Съотношението D/E на Argo от 8.7 също е изключително високо според параметъра на платформата.

Конкуренти като Riot Blockchain, Canaan Inc. и Marathon Digital Holdings не попаднаха в списъка. Но друг водещ играч, BIT Mining Limited, също има висок коефициент D/E от 4.4.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн: Хеширащата мощност расте – да очакваме ли разпродажба?

Въз основа на данните на CryptoQuant един наблюдател отбелязва, че когато хеширащата мощност на Биткойн регистрира нови върхове, какъвто е случаят в края на януари 2023 г., цените на монетите са склонни да се възстановяват, тъй като възходящият импулс отслабва.

януари 28, 2023 9:43 3 мин. четене

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Биткойн: Защо пътят до $100,000 може да е труден?

Неотдавнашният доклад на Goldman Sachs, в който Биткойн е обявен за най-добре представящия се актив през годината.

януари 28, 2023 7:02 3 мин. четене

Биткойн: Сенатор иска да направи BTC законно платежно средство

Въпросният сенатор също така внесе подобен законопроект, който има за цел да превърне Биткойн в законно платежно средство през 2022 г., но той постигна успех.

януари 27, 2023 21:00 2 мин. четене