НАЧАЛО Други

Президентът на САЩ представи строги правила за регулирането на изкуствения интелект

октомври 31, 2023 12:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на САЩ представи строги правила за регулирането на изкуствения интелект

На 30 октомври администрацията на Байдън представи цялостна изпълнителна заповед, с която се установяват строги стандарти за безопасност, сигурност и етично използване на AI (изкуствен интелект) в правителствените сфери.

Освен това, като се опира на ангажиментите на 15 индустриални гиганта, заповедта въвежда шест ключови мерки за укрепване на интегритета на AI системите и защита на личните данни на потребителите.

На първо място, директивата задължава разработчиците на AI системи от най-висок клас да разкриват пред правителството резултатите от тестовете за безопасност и важни данни. Освен това Националният институт по стандартизация и технологии вече работи по разработването на стандартизирани инструменти и тестове, за да гарантира безопасността, сигурността и надеждността на AI.

Освен безопасността и сигурността, администрацията предприема смели стъпки за ограничаване на злоупотребата с AI при производството на опасни биологични материали.

Ето защо тя въвежда нови стандарти за проверка на биологичния синтез. В заповедта се подчертава и необходимостта от защита срещу измами и заблуди, подхранвани от AI, като се поема ангажимент да се създадат стандарти и най-добри практики за разпознаване на съдържанието, генерирано от AI, както и за валидиране на официалните съобщения.

Освен това, като се основава на програмата “AI Cyber Challenge” стартирано през август, администрацията напредва в инициативата за киберсигурност. Тази програма ще използва AI инструментите за идентифициране и отстраняване на уязвимости в критичен софтуер. Освен това се работи по меморандум за националната сигурност, който да даде допълнителни указания за сигурността на AI.

Изключително важно е, че в заповедта се признават рисковете за неприкосновеността на личния живот, присъщи на AI, като се призовава за предпазни мерки и се настоява Конгресът да приеме двупартийно законодателство за защита на личните данни. Следователно тя има за цел да насърчи разработването и изследването на технологии за подобряване на неприкосновеността на личния живот.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Дългът на САЩ скочи с още $240 милиарда – Робърт Кийосаки отправи предупреждение за икономиката

Робърт Кийосаки, известен с книгата си “Богат татко, беден татко”, подчерта неотложната заплаха от нарастващия американски дълг, който само през ноември е нараснал с $240 милиарда.

декември 10, 2023 18:00 1 мин. четене

10 американски милиардера, които станаха още по-богати през 2023 година

Богатството на милиардерите нарасна значително през тази година благодарение на процъфтяващия фондов пазар, който се характеризира с над 20-процентно увеличение на индекса S&P 500 и над 50-процентно увеличение на Nasdaq 100 от началото на годината.

декември 10, 2023 17:00 2 мин. четене

Европа въвежда нови регулации за развитието на изкуствения интелект

Европейските законодатели постигнаха новаторско споразумение за регулиране на изкуствения интелект (AI), което проправя пътя за цялостен закон за AI в западните държави.

декември 10, 2023 16:00 2 мин. четене

БРИКС: Ето коя държава може да замести Аржентина като нов член на съюза

По време на годишната среща на върха на БРИКС 2023 алиансът обяви разширяване на дейността си с участието на шест държави. 

декември 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.