НАЧАЛО Други

Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

май 30, 2018 20:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

Президентът на Китай Xi Jinping открито похвали блокчейн технологията по време на речта си на 28-ми май, тъй като продължава да намира приложение в бъдещите планове на страната.

Говорейки на деветнадесетата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин, Xi включи блокчейн като пример за „ново поколение“ технологии.

От началото на XXI век глобалните научни и технологични иновации навлизат в безпрецедентен период на интензивна дейност. Нов кръг от научни и технологични революции и индустриални промени реконструират глобалната иновационна карта и преоформят глобалната икономическа структура.

каза той, като продължи:

Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, интернет на нещата и блокчейн, ускоряват пробивите в своята гама от приложения.

Високото профилиране на блокчейн продължава тенденцията на китайските власти да се справят с възможностите на технологията.

Ние създадохме проверими блокчейн програми в Китай и близо 200 частни предприятия изразиха интереса си да се присъединят. Това ще помогне на блокчейн технологиите и промишлеността да станат по-прозрачни и отворени.

съобщиха местните медии говорител на правителството по темата за вътрешните усилия.

Както бе съобщено този месец, официалните правителствени рейтинги за блокчейн проекти понастоящем са в ход, след издаването на 26 криптовалути от 17-ти май.

В същото време Пекин се явява скептично настроен към чуждестранните проекти за блокчейн, по-специално тази седмица твърдят, че средната им продължителност е само 15 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

„Играта е нагласена“, твърди Джералд Селенте

Рисковите активи реагираха положително на новините, че индексът на потребителските цени (CPI) за юли излезе по-благоприятен от очакваното.

август 12, 2022 20:24 1 мин. четене

76% от институционалните инвеститори очакват да използват крипто до 3 години

Нов доклад на Ripple, в който се разглежда какъв процент от финансовите институции се интересуват от използването на блокчейн за плащания, показва, че повече от три четвърти от тях планират да използват криптовалути до 2025 г.

август 12, 2022 18:21 1 мин. четене

Основателят на Huobi търси да продаде дяловете си в борсата

Според неотдавнашен доклад на Bloomberg основателят на Huobi Леон Ли в момента води преговори с няколко инвеститори за продажба на по-голямата част от дела си в крипто борсата Huobi на цена от близо $1 милиард.

август 12, 2022 17:02 1 мин. четене

Robinhood изправени пред дело за пазарна манипулация

Окръжният съдия на САЩ постанови, че Robinhood трябва да заведе съдебно дело, в което се оплаква от манипулиране на пазара във връзка с ралито на меме акциите, което се състоя миналата година.

август 12, 2022 15:33 1 мин. четене