НАЧАЛО Други

Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

май 30, 2018 20:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Президентът на Китай смята че блокчейн е част от технологичната революция

Президентът на Китай Xi Jinping открито похвали блокчейн технологията по време на речта си на 28-ми май, тъй като продължава да намира приложение в бъдещите планове на страната.

Говорейки на деветнадесетата годишна конференция на Китайската академия на науките в Пекин, Xi включи блокчейн като пример за „ново поколение“ технологии.

От началото на XXI век глобалните научни и технологични иновации навлизат в безпрецедентен период на интензивна дейност. Нов кръг от научни и технологични революции и индустриални промени реконструират глобалната иновационна карта и преоформят глобалната икономическа структура.

каза той, като продължи:

Новото поколение информационни технологии, представлявано от изкуствен интелект, квантова информация, мобилна комуникация, интернет на нещата и блокчейн, ускоряват пробивите в своята гама от приложения.

Високото профилиране на блокчейн продължава тенденцията на китайските власти да се справят с възможностите на технологията.

Ние създадохме проверими блокчейн програми в Китай и близо 200 частни предприятия изразиха интереса си да се присъединят. Това ще помогне на блокчейн технологиите и промишлеността да станат по-прозрачни и отворени.

съобщиха местните медии говорител на правителството по темата за вътрешните усилия.

Както бе съобщено този месец, официалните правителствени рейтинги за блокчейн проекти понастоящем са в ход, след издаването на 26 криптовалути от 17-ти май.

В същото време Пекин се явява скептично настроен към чуждестранните проекти за блокчейн, по-специално тази седмица твърдят, че средната им продължителност е само 15 месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене