НАЧАЛО Биткойн

Премина ли опасността от сериозна корекция на цената на Биткойн?

26.05.2024 10:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Премина ли опасността от сериозна корекция на цената на Биткойн?

Известен крипто анализатор смята, че Биткойн (BTC) е излязъл от „опасната зона“, в която съществуваше значителен риск от спад под най-ниската стойност на рейнджа.

Познат като Rekt Capital, анaлизаторът сподели, че макар „опасната зона“ да е приключила, Биткойн все още може да претърпи спад с около 13% от настоящата си стойност.

Според Rekt Capital Биткойн обикновено навлиза в „опасната зона“ след халвинг събитието, когато възнагражденията на миньорите се намаляват наполовина, което води до значителни спадове. След като излезе от тази зона, Биткойн исторически преминава във фазата на „повторно акумулиране след халвинга“, характеризираща се с търговия в диапазон:

След като излезе от „опасната зона“ след халвинга, Биткойн нарасна до $71,500. Около това ниво обаче се намира високата съпротива на макрореакумулационния диапазон и именно там Биткойн се сблъска с отхвърляне. Консолидацията продължава и историческите модели показват, че тя ще продължи още няколко седмици, като Биткойн ще се търгува между $60,000 и $70,000.

Анализаторът също така отбеляза, че въз основа на историческите модели Биткойн може да не пробие максимума на диапазона от $70,000 преди септември:

„Исторически погледнато, Биткойн винаги се е сблъсквал с отхвърляне на върха на рейнджа по време на първия опит за пробив след халвинга. Нещо повече, историята показва, че тази фаза на повторна акумулация трябва да продължи много по-дълго. Обикновено Биткойн пробива от тези диапазони на реакумулиране до 160 дни след халвинга. Това би означавало пробив от диапазона на реакумулиране едва към септември 2024 г.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Ще успеят ли Биткойн плащанията да намерят своето приложение?

Повече от десетилетие след като Сатоши Накамото създаде Биткойн, замислен като инструмент за електронни парични транзакции между равнопоставени потребители, преобладаващата му употреба в съвременната епоха до голяма степен не се различава от първоначалната – като средство за съхранение на стойност.

13.06.2024 9:30 2 мин. четене

Биткойн отсява “по-слабите миньори” преди да възобнови възходящата тенденция

Биткойн (BTC) в момента се намира във фаза на капитулация на миньорите, както отбеляза блокчейн анализатора Уили Ву.

13.06.2024 7:00 1 мин. четене

Биткойн отбеляза лека корекция след срещата на FOMC

Пазарите на криптовалути първоначално скочиха поради окуражаващите данни за CPI, но това беше краткотрайна печалба в резултат решението на FOMC за референтната лихва.

12.06.2024 23:43 1 мин. четене

Цената на Биткойн може да се срине до $62,500 – ето защо

Хулио Морено, ръководител на отдел „Проучвания“ в CryptoQuant, потвърди, че на пазара на Биткойн има някои видими признаци на капитулация на миньорите.

12.06.2024 19:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.