НАЧАЛО Биткойн

Биткойн китовете се раздвижиха – сигнал за бичи тренд?

25.05.2024 23:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн китовете се раздвижиха – сигнал за бичи тренд?

Биткойн (BTC) пространството се радва на подновени бичи настроения, до голяма степен поради значителни покупки от големите инвеститори, известни още като китове.

Тези големи купувачи, които държат между 1,000 и 10,000 BTC, навлязоха отново на пазара със забележима сила на фона на краткосрочната консолидация на Биткойн.

След период на ниска активност китовете са увеличили своите Биткойн притежания с 5.5% към 22 май, спрямо ръста от 4.2% през предходния месец. Тази промяна показва, че големите инвеститори гледат на текущите цени на Биткойн като на добра възможност за натрупване, както се съобщава от CryptoQuant.

Действията на китовете често сигнализират за по-широки пазарни тенденции. Крипто анализаторът Аксел Адлер подчерта нарастващата инерция на пазара на BTC, използвайки данни от блокчейна.

Той отбеляза, че “осцилаторът на ценовия градиент”, който измерва темпа на растеж на пазарната капитализация спрямо реализираната капитализация, се доближава до решаващо ниво. Това може да означава трайна възходяща тенденция, ако осцилаторът надхвърли стойност от 3.0, избягвайки спадовете, наблюдавани през 2021 г.

Главният изпълнителен директор на CryptoQuant Ки Йънг Джу наблюдава рязко покачване на притежанията на китове и общия BTC баланс, посочвайки, че китовете са добавили 47,000 BTC по време на спад на пазара в началото на май. Това поведение предполага силна увереност в дългосрочния потенциал на Биткойн.

Анализаторът Уили Ву отбеляза значителни покупки на китове през последните два месеца, въпреки ценовата стабилност на Биткойн. Това постоянно търсене поддържа силен пазарен интерес, въпреки че отделните инвеститори показаха известна паника.

Въпреки това, анализаторът на Glassnode Джеймс Чек предупреждава, че пазарът все още не е достигнал фазата на еуфория, типична за бикове, което предполага по-голям потенциал за растеж.

Продължителното купуване от страна на китовете намеква за възходяща перспектива за Биткойн, потенциално подготвяйки сцената за бъдещи увеличения на цените и нови върхове на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доналд Тръмп вдига мерника на Джо Байдън и каза, че бъдещето на Биткойн ще бъде създадено в САЩ

След като беше един от политиците, който често споделяше антикриптовалутните си настроения, но показа известна подкрепа, Доналд Тръмп влезе в заглавията на вестниците с последните си изявления.

15.06.2024 12:02 1 мин. четене

Най-големият телеком в Европа започва да копае Биткойн

По време на Биткойн конференцията в Прага, състояла се между 13 и 15 юни, представител на една от най-големите телекомуникационни компании в света излезе с важно съобщение.

14.06.2024 23:58 2 мин. четене

Ето защо може да очакваме крипто пазарите да продължат бичата тенденция

Светът на криптовалутите показа признаци на възстановяване след жестоката крипто зима. Много дигитални валути достигнаха или се доближават до рекордно високи нива, което показва обещаващите им бъдещи перспективи.

14.06.2024 21:30 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна под $66,000 – каква е причината?

Цената на Биткойн (BTC) продължава да изпитва затруднения да пробие на нивото от $67,000. Стойността на актива дори падна под $66,000 през последния час. На какво се дължи това?

14.06.2024 19:15 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.