НАЧАЛО Крипто Крими

Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

02.05.2024 3:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Прекалено снизходителна ли е присъдата на Чанпен Джао?

Тази седмица в крипто общността една от най-обсъжданите теми беше Чанпен Джао, някога главен изпълнителен директор на Binance.

Вчера Джао бе осъден на четири месеца затвор поради неадекватните мерки на основаната от него борса срещу прането на пари (AML).

Въпреки че не е пряко свързан с дейности по пране на пари, предполагаемият провал на Binance да наложи стабилни протоколи уж улеснява незаконните транзакции. Тази присъда предизвика широка критика, като мнозина твърдят, че снизходителното наказание не успява да отговори на сериозността на проблема и изпраща грешно послание относно отговорността в сектора на криптовалутите.

Въпреки че Джао е изправен пред значителна глоба от $50 милиона, несъответствието между това наказание и приблизителната му нетна стойност, надхвърляща $40 милиарда, подновява дискусиите относно ефективността на финансовите санкции за хора с изключително богатство.

Критиците твърдят, че такива глоби могат да се разглеждат като незначителни от заможните лица, което потенциално подкопава възпиращия ефект, предвиден от законовите мерки.

Междувременно Binance продължава да поддържа доминира сред крипто борсите, изглежда незасегнат от съдебните процедури. Тъй като Чанпен Джао вероятно ще се върне към лидерска роля в бъдеще, възникват въпроси относно трайните последици от присъдата му върху операциите на платформата и по-широката индустрия.

Освен това, назначаването на наблюдател от съда, който да наблюдава съответствието на Binance с AML за следващите пет години, сигнализира за нарастващо търсене на по-строги регулации в областта на криптовалутите.

Въпреки това, крайното въздействие на тези мерки за надзор и бъдещите действия на регулаторните органи остава несигурно, оставяйки наблюдателите да размишляват върху траекторията на отчетността и прозрачността в екосистемата на криптовалутите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Binance обяви, че добавя нови двойки за спот търговия

Binance обяви добавянето на нови двойки за търгуване и разширяването на услугите си за ботове за търговия с цел подобряване на възможностите за трейдинг и увеличаване на обхвата на опциите на Binance Spot.

23.05.2024 0:00 1 мин. четене

Binance разкри инвестиция в децентрализирана борса от втори слой

Подразделението за рисков капитал на водещата по обем на търговия борса за криптовалути в света представи нова инвестиция в протокол за децентрализиран обмен (DEX).

22.05.2024 23:00 2 мин. четене

Web3 социална медия набира финансиране в размер на $150 милиона

Екипът, който стои зад Web3 платформата за социални медии Farcaster, е набрал $150 милиона финансиране, ръководено от Paradigm, с участието на A16z crypto, Haun Ventures, USV, Variant, Standard Crypto и други.

22.05.2024 21:30 1 мин. четене

Топ 3 акции, които да следите по време на бичия пазар на Биткойн

Биткойн се превърна в най-добре представящия се актив през последното десетилетие, като показа забележителна устойчивост и непрекъснат растеж. Интересното е, че някои водещи криптоакции също са свидетели на значителни възходящи тенденции.

22.05.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.