НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Предупреждение за срив на крипто пазара - Джон Кънлиф

ОКТ. 18, 2021 18:25 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Предупреждение за срив на крипто пазара - Джон Кънлиф

Сривът на криптовалутите е “съвсем възможен“ и са необходими правила за регулиране на бързо развиващия се сектор.

Това заяви в сряда заместник-управителят на Bank of England Джон Кънлиф, подчертавайки колко е спешно да се предприемат мерки от регулаторите.


Рисковете за финансовата стабилност от прилагането на крипто технологии в момента са ограничени, но има редица “много добри причини” да се смята, че това може да не остане така още дълго, твърди Кънлиф.


"Регулаторите в международен план и в много юрисдикции са започнали работа. [Стъпки] трябва да бъдат предприети спешно”, каза Кънлиф в реч по време на конференцията Sibos.


До голяма степен нерегламентираните криптоактиви са нараснали с 200% досега тази година, от малко под $800 милиарда до $2.3 трилиона, като 95% от тях, включително Биткойн, не са подкрепени от никакви активи или фиатни валути, добави Кънлиф.


Но както ни показа финансовата криза, не е нужно да отчитате голяма част от финансовия сектор, за да предизвикате проблеми с финансовата стабилност - sub-prime беше оценен на около $1.2 трилиона през 2008 г.”, сподели Кънлиф, имайки предвид ипотечния пазар в САЩ, чийто срив доведе до световна банкова криза.


Подобен срив със сигурност е правдоподобен сценарий, като се има предвид липсата на вътрешна стойност и волатилността на цените, вероятността от [всеобщ срив] при криптоактивите, кибер и оперативните уязвимости и, разбира се, силата на поведението на стадото”, съобщи Кънлиф.


Връзките между криптовалутите и традиционната финансова система също нарастват, тъй като големите инвеститори, хедж фондовете и банките стават все по-ангажирани, според Кънлиф.


Не Пропускай: Биткойн може да не достигне $100,000 до декември, твърди анализатор


Нерегламентираното, децентрализирано финансиране или DeFi, което предоставя финансови услуги, представя явни предизвикателства предвид отсъствието на защита на инвеститорите и BoE започна работа по това как тези рискове могат да бъдат управлявани, добави той.


Миналата седмица глобалните регулатори предложиха предпазните мерки, които прилагат към системните клирингови къщи и платежните системи, да се прилагат и към стабилните монети, които съставляват само 5% от крипто активите.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (4)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

'Купувайте Биткойн - това е новото злато' - според мексикаски милиардер

Третият най-богат милиардер в Мексико, Рикардо Салинас Плиего, посъветва инвеститорите да купуват Биткойн (BTC), заявявайки, че това е новото злато. Той също така критикува Федералния резерв за създав...
НОЕ. 28, 2021 14:48 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн е нагоре с 88% през 2021 година въпреки настоящия спад

Всъщност водещият дигитален актив отново се търгува на зелено, което от своя страна се отрази върху другите криптовалути, чиито цени започнаха да се покачват в резултат на възстановяването.Флагманскат...
НОЕ. 27, 2021 16:46 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Биткойн балансите на централизираните борси падат до историческо дъно

Нетният брой биткойни (BTC), съхранявани в портфейлите на централизираните крипто борси, е един от решаващите показатели за водещата криптовалута.Резервите на Биткойн (BTC) на борсите се насочват към ...
НОЕ. 27, 2021 12:55 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ел Салвадор купува още Биткойн

Това е на стойност около $5.4 милиона по днешни цени.Както винаги, “изпълнителният директор” на Ел Салвадор (както гласи неговата биография) небрежно обяви покупката в туит в петък. Въпреки спада...
НОЕ. 27, 2021 11:36 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света