НАЧАЛО Крипто Крими

Предупреждение за потребителите на Trezor за нова измама

22.01.2024 16:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение за потребителите на Trezor за нова измама

Trezor, известен доставчик на хардуерни портфейли, отправи предупреждение към своите потребители относно потенциална фишинг заплаха след пробив в сигурността на платформа за поддръжка от трета страна.

Доставчикът на хардуерни услуги разкри, че няколко клиенти са изложени на риск поради неоторизиран срив на системата.

Trezor разкри, че данните за контакт на 66,000 потребители, които са имали достъп до Trezor Support от 2021 г. насам, може да са били компрометирани. Тази изложена на риск информация може да включва имена, прякори и имейл адреси.

Пробивът е настъпил на ниво доставчик на услуги от трета страна, който понастоящем е ангажиран с Trezor. Компанията активно разследва обхвата на инцидента в сътрудничество с доставчика на услуги от трета страна.

Вследствие на нарушението злонамерени участници са се насочили към 41 потребители чрез електронна поща, търсейки поверителна информация, свързана с техните сийд фрази за възстановяване. Trezor също така идентифицира потенциален компромат за осем лица, които са регистрирали акаунти в платформата, хоствана от същия доставчик на услуги от трета страна.

От Trezor предупреждават своите потребители за потенциални фишинг измами, които биха могли да възникнат в резултат на този инцидент. Фишингът включва злонамерени участници, които се представят за доверени лица, за да извлекат чувствителна информация от нищо неподозиращи лица, като например данни за вход и кредитни карти.

Поради пробива в данните за контакт съществува повишен риск от фишинг атаки, насочени към получаване на сийд фразите за възстановяване на засегнатите потребители, предупреди Trezor. Сериозността на тази заплаха се подчертава от финансовите щети, нанасяни от дигитални престъпници.

Според информацията от Trezor старателно са прегледали взаимодействията и са се свързали със засегнатите клиенти, като успешно са предотвратили разкриването на каквито и да било сийд фрази за възстановяване. Компанията уверява потребителите, че нито едно от техните средства не е било компрометирано, а устройствата им остават защитени.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Хакерът, който отмъкна 120,000 BTC вече е свидетел за американското правителство

В неочакван обрат на събитията Иля Лихтенщайн, който се прочу с участието си в хакерската атака срещу Bitfinex заедно със съпругата си Хедър Морган, сега се превърна в ключов свидетел на правителството на САЩ.

28.02.2024 18:00 2 мин. четене

Екстрадицията на основателя на Terra може да бъде отложена – отново

Съдебната сага, в която е замесен До Куон, основателят на Terraform Labs, може би ще претърпи нов обрат.

27.02.2024 21:00 1 мин. четене

Американски прокурори искат бившия директор на Binance да предаде всичките си паспорти

Американските прокурори настояват бившият главен изпълнителен директор на Binance Чанпен Джао да предаде паспортите си и да остане в Съединените щати по време на съдебния процес.

27.02.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.