НАЧАЛО Крипто Крими

Предупреждение: Нови измами таргетират инвеститорите в Dogecoin

12.12.2023 12:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение: Нови измами таргетират инвеститорите в Dogecoin

В общността на Dogecoin се появиха опасения за рязкото увеличаване на броя на измамните токени, насочени специално към нейните членове.

Mishaboar“, видна фигура сред ентусиастите на Dogecoin, подчерта, че общността наскоро е била изложена на измамни “pump and dump” монети, целящи да се възползват от популярността на Dogecoin.

Тези измамни токени, появяващи се почти ежедневно, примамват нищо неподозиращите купувачи с обещания за значителни печалби, само за да спаднат рязко в стойността си, след като измамниците разпродадат притежанията си, което води до бърз срив на цената.

Mishaboar предупреди колегите си от общността срещу лица, които използват марката Dogecoin или се възползват от конкретни събития, за да привличат нищо неподозиращи жертви.

Mishaboar хвърли светлина върху тактиките, използвани от поддръжниците на тези измамни токени, манипулирайки алгоритмите на определени платформи, за да насърчат пускането на монетите в обръщение.

След изкуственото покачване на цената основните притежатели бързо продават своите токени, като прибират значителни печалби, преди цените да паднат в рамките на часове.

Лицето предупреди потребителите да не се ангажират с никакви реклами или публикации, насърчаващи такива “airdrop” събития, като изрази учудване, че платформи като X все още позволяват реклами, съдържащи тези ключови думи.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Dogecoin: Китовете се активизират, изпращайки десетки милиони към топ крипто борсите

Whale Alert, известна компания за проследяване на значителни движения на криптовалути, идентифицира близо дузина значителни трансакции с Dogecoin на Coinbase, водещата американска борса за криптовалути.

05.03.2024 10:00 2 мин. четене

Цената на тази меме криптовалута може сериозно да се срине тази седмица

Pepe (PEPE) се превърна в отличник на пазара на криптовалути, като отбеляза значителни печалби както на дневна, така и на седмична база.

05.03.2024 7:00 2 мин. четене

Прогноза за бъдещето на AI криптовалутата Worldcoin от ChatGPT

Worldcoin (WLD) претърпя спад от над 1.7% през последните 24 часа след съобщенията, че Илон Мъск е започнал съдебни действия срещу монетата OpenAI.

04.03.2024 22:00 2 мин. четене

Над $360 милиона в криптовалути са откраднати през февруари

През февруари се наблюдава забележителен ръст на финансовите загуби, свързани с кражби на криптовалути, както съобщиха от PeckShield, компания за блокчейн сигурност.

04.03.2024 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.