Home

Предупреждение за ChatGPT от икономиста Насим Талеб

18.06.2024 8:55 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предупреждение за ChatGPT от икономиста Насим Талеб

Насим Никълъс Талеб, автор на известни книги като " The Black Swan" и "Antifragile" и яростен критик на Биткойн, отправи сериозно предупреждение за водещия продукт на OpenAI - ChatGPT.

Талеб, експерт в областта на управлението на риска и финансите, критично разглежда съвременните технологии и посочва техните недостатъци. Въпреки че преди е бил привърженик на Биткойн, сега той се е превърнал в критик на криптовалутата. В най-новата си оценка Талеб споделя мнението си за спорното изобретение на изкуствения интелект, по-конкретно за бота ChatGPT, разработен от OpenAI.

Талеб сподели екранна снимка на диалога си с чатбота, задвижван от изкуствен интелект, като подчерта слабостта на софтуера – Неспособността му да признае, когато не знае отговора на конкретния въпрос на потребителя. В случая на Талеб той поискал от програмата да посочи латинското име на свети Сасин, раннохристиянски мъченик, който станал един от църковните отци, след като император Константин направил християнството официална религия на Римската империя.

Скрийншотът показва, че въпреки че Талеб неколкократно отговарял с “не” на отговорите на чатбота, той продължавал да генерира нови варианти в опит да отговори на запитването. Талеб написа в Х (Twitter), че ChatGPT има склонност да изрича глупости, когато не знае отговора на въпроса на потребителя.

В същия ден Едуард Сноудън, известен информатор, направи важно изявление относно OpenAI и ChatGPT. Сноудън предупреди да не се използва ChatGPT, след като се появи новината, че OpenAI е назначила Пол Накасоне, бивш шеф на АНС, в борда на директорите на компанията. Преди това Сноудън разкри, че АНС тайно е плащала на частни американски технологични компании, за да споделят достъпа до комуникациите на потребителите. Той определи решението на OpenAI като “умишлено, изчислено предателство на човешките правата на всеки човек на Земята” и отправи апел към общността да не използва OpenAI или някой от нейните продукти, включително ChatGPT.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Как Доналд Тръмп планира да увеличи производството на петрол в САЩ

Кандидатът за президент на САЩ Доналд Тръмп обеща да увеличи местния добив на петрол в страната и да отмени регулациите, за да постигне целите си.

18.07.2024 21:30 1мин. четене

ЕЦБ демонстрира предпазливост след намаляването на лихвите, а еврото се засилва

Търговците подкрепиха еврото в четвъртък на фона на сигналите от страна на Европейската централна банка (ЕЦБ) за предпазливи планове след намаляването на лихвените проценти, което отслаби предишните опасения във връзка с политическите сътресения във Франция.

18.07.2024 21:10 2мин. четене

БРИКС: Ето кога съюзът може да покани нови държави да се присъединят

Тъй като БРИКС се подготвя за предстоящата си среща през октомври, има много спекулации дали блокът ще приеме нови страни членки.

18.07.2024 18:30 1мин. четене

Кандидат за Сената в САЩ продаде меме акции за над $5 милиона

Политиците в САЩ често търгуват с акции под ръководството на инвестиционни консултанти, които избират инвестиции от реномирани компании със силни основи и висок потенциал за растеж.

18.07.2024 18:11 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.