НАЧАЛО Други

Предстоят още сривове в крипто, твърди Скот Минерд

юли 28, 2022 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Предстоят още сривове в крипто, твърди Скот Минерд

Скот Минерд смята, че балонът на криптовалутите ще се спука точно както dot-com балонът.

Скот Минерд, глобален главен инвестиционен директор на Guggenheim Partners, прогнозира, че Биткойн ще продължи да се обезценява по време на скорошно интервю за Bloomberg.

Мисля, че ще продължи да се раздува, и мисля, че ще имаме нещо подобно на колапса на интернет балона, за да имаме възможност да разберем кои са печелившите и кои са губещите тук. Не мисля, че все още не сме изчистили напълно системата.

Според Минерд от гледна точка на търговеца има смисъл да се възползва от възможността да види по-високи цени в близко бъдеще. Като инвеститор обаче той смята, че криптовалутите са подложени на натиск „от регулаторна гледна точка“. Освен това той отбеляза, че няма реални институционални пари, които да ги подкрепят.

В сряда Биткойн преживя рязко рали, след като Федералният резерв на САЩ взе решение да повиши стойността си със 75 базисни пункта. Криптовалутата скочи до $23,452 на борсата Bitstamp, след като поевтиня с цели 14% в навечерието на съобщението на централната банка.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Анализаторът който предрече дъното през 2018 г. отправя предупреждение

Коментирайки неотдавнашното рали, Минерд изрази мнение, че Федералният резерв може да не е толкова ястребов, колкото се смята. В същото време известният инвеститор казва, че е наистина трудно да се твърди, че САЩ не са в рецесия, противопоставяйки се на твърденията на председателя на Фед Джером Пауъл.

Според Минерд, нивото от $8,000 може да се окаже „крайното дъно“ на Биткойн. Важно е да се отбележи, че в миналото инвеститорът е правил някои неточни ценови прогнози.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Coinbase глобени с $3.6 милиона

Coinbase, водещата борса за криптовалути, базирана в САЩ, получи санкция в размер на $3.6 милиона от Нидерландксата централна банка (DNB) за това, че не е получила съответната регистрация, преди да започне да предоставя крипто услуги в страната.

януари 26, 2023 18:00 2 мин. четене

FTX публикува пълен списък на своите кредитори

Публикуван е пълен списък на кредиторите, на които управляваната от Сам Банкман-Фрийд фалирала криптоборса – FTX дължи пари.

януари 26, 2023 12:23 2 мин. четене

Крипто и блокчейн решават ключов проблем, твърди комисар на SEC

Kомисар в Комисията по ценни книжа и борси (SEC), заяви, че след ужасната година участниците в сектора трябва да си спомнят какво всъщност представлява криптовалутата.

януари 26, 2023 11:37 2 мин. четене

BlockFi ще продава майнинг оборудването си, за да покрива дългове

Изглежда, че вече несъществуващата компания за криптовалутни заеми BlockFi възнамерява да се освободи от дългове на стойност около $160 милиона, които са гарантирани от около 68,000 машини за добив на Биткойн, като част от процесите за подаване на молба за защита от фалит.

януари 26, 2023 9:11 2 мин. четене