НАЧАЛО Биткойн

Правителството на САЩ иска да продаде $130 милиона в Биткойн

26.01.2024 8:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ иска да продаде $130 милиона в Биткойн

Правителството на САЩ обяви търг за продажба на Биткойн (BTC) токени на стойност $130 милиона, конфискувани преди това във връзка с дарк уеб пазара Silk Road.

Правителството заяви намерението си да продаде на две партиди Биткойн токени съгласно указанията на главния прокурор на САЩ. Очаква се това да включва продажбата на 2,874.9 BTC на стойност $129 милиона и 58.7 BTC на стойност $3.3 милиона.

Според известието заинтересованите страни (с изключение на обвиняемите) разполагат с 60-дневен срок, считано от 10 януари, за да предявят интерес към конфискуваното имущество чрез допълнителна петиция.

Освен това в известието се допускат петиции за опрощаване или смекчаване, които могат да доведат до освобождаване на част или на всички конфискувани BTC от конфискация.

Въпросните токени първоначално са принадлежали на две лица. Първата партида е конфискувана от Райън Фарас, жител на Мериленд, осъден заедно с баща си за конспирация за пране на пари, свързана с онлайн продажбата на Ксанакс в даркнет.

Втората партида е иззета от Шон Бриджис, бивш специален агент на Тайните служби на САЩ, участвал в разследванията на Silk Road, който е откраднал BTC токени, придобити преди това от правителството на САЩ.

Важно е да се отбележи, че тези средства представляват само малка част от общите конфискации, свързани с Silk Road, извършени от правителството на САЩ.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Американското правителство мести конфискувания Биткойн от хакера на Bitfinex – повод за притеснение?

Правителството на САЩ е прехвърлило Биткойн на стойност $922 милиона от два крипто портфейла със средства, конфискувани от Bitfinex.

29.02.2024 15:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор коментира скорошния скок в цената на Биткойн

Президентът на Ел Салвадор Найиб Букеле, който подкрепя Биткойн, сподели мнението си след неотдавнашното покачване на цената на Биткойн.

29.02.2024 13:00 1 мин. четене

Биткойн може да претърпи сериозна корекция ако миналото се повтори

Неотдавна беше обърнато внимание на два индикатора на веригата, показващи началото на зряла фаза на бичия пазар.

29.02.2024 11:18 2 мин. четене

Едуард Сноудън с изненадваща прогноза за Биткойн

В неотдавнашни дискусии в социалните мрежи Едуард Сноудън намекна за значителни развития в сектора на криптовалутите през 2024 г.

29.02.2024 8:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.