Home

Правителството на САЩ мести милиони в Биткойн (BTC)

05.07.2024 15:30 1мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Правителството на САЩ мести милиони в Биткойн (BTC)

PeckShield съобщи за прехвърляне на Биткойн на стойност $13.7 милиона (237 BTC към онзи момент) от портфейл на правителството на САЩ, в който се съхраняват иззети BTC, на нов адрес.

До момента правоприлагащите органи на САЩ не са публикували официално изявление относно тази транзакция. През последните месеци правителството на Съединените щати съобщи, че е извършило няколко транзакции с BTC. Тези дейности са започнали, след като правителството е получило правомощията да управлява иззетите токени.

Въпросните транзакции предизвикаха пазарни спекулации сред анализаторите, които смятат, че преместването на BTC на борсите може да окаже отрицателно въздействие върху цената на самата криптовалута.

Освен това на 26 юни правителството на САЩ прехвърли 3,940 BTC на стойност малко над $243 милиона към онзи момент, към Coinbase. Анализаторите от Arkham Intelligence и ончейн следователят Zachxbt проследиха тези транзакции, като отбелязаха, че BTC са били конфискувани от Банмит Синг, търговец на наркотици, който на 26 януари се призна за виновен по обвинения в заговор за участие в пране на пари и намерение за разпространение на контролирани вещества.

Понастоящем се знае, че правителството на САЩ притежава над 210,000 BTC на стойност $13 милиарда. Общността смята, че тези трансфери са част от усилията на американските правоприлагащи органи да намалят притежаваните от тях криптоактиви.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Съдът разреши на Binance US да инвестира средства на клиенти в държавни ценни книжа

Американски съд одобри искането на Binance US да инвестира фиатни средства на клиенти, държани в BitGo, в американски държавни ценни книжа.

20.07.2024 13:10 1мин. четене

Ето коя технология не пострада при вчерашния глобален срив

С напредъка на света в дигиталната ера зависимостта от технологиите става все по-очевидна. Дигиталните инструменти и платформи вече играят решаваща роля във всичко – от комуникацията до бизнес операциите.

20.07.2024 12:00 2мин. четене

Главният изпълнителен директор на Binance апелира за търпение на фона на бичия цикъл на Биткойн

Поговорката “фондовият пазар възнаграждава търпеливите“ се простира отвъд традиционните финанси и важи и за сферата на криптовалутите.

20.07.2024 9:00 1мин. четене

Искате да се срещнете с Доналд Тръмп – ето колко Биткойн ще трябва да платите

Бившият президент Доналд Тръмп се стреми да получи значителен принос от своите поддръжници в областта на криптовалутите, като определи висока цена от $844,600 за лична кръгла маса на Биткойн конференцията 2024 в Нешвил.

20.07.2024 8:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.