НАЧАЛО Биткойн

Появи се нов “убиец на Биткойн” според топ икономист

27.03.2024 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Появи се нов “убиец на Биткойн” според топ икономист

В забележителна промяна от традиционната си позиция известният Биткойн скептик Питър Шиф отклони вниманието си от дългогодишния си фаворит - златото, за да обърне внимание на появата на неочакван претендент във финансовия пейзаж.

Компанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп Truth Social SPAC (DWAC) официално премина в публично търгувана компания под символа DJT, привличайки вниманието на Шиф, известен с критичната си позиция по отношение на криптовалутите.

Шиф изтъкна забележителния скок в цената на акциите на DJT, която нарасна с 50% в рамките на краткия период от 24 часа. Появиха се спекулации относно потенциалните последици от този скок, като Шиф предположи, че той евентуално би могъл да изстреля Тръмп в горните ешелони на световното богатство, вероятно дори да го превърне в първия трилионер в света.

Възползвайки се от момента, Шиф призова последователите си да преразгледат инвестиционните си стратегии, като се застъпи за преминаване от Биткойн към новорегистрираните акции на DJT, които той нарече “новият BTC”, насърчавайки инвеститорите да заемат позиция, характеризираща се с “лазерни очи” и “диамантени ръце”.

Въпреки че се сблъска с временни прекъсвания в търговията поради повишената волатилност, DJT бързо възобнови търговската си дейност, като отбеляза значителен скок в обема, с над 6.5 милиона разменени акции в рамките на първите 24 часа. Това неочаквано съживяване бележи забележителен обрат за DJT, който преди това беше изключен от Нюйоркската фондова борса.

Скокът в оценката на DJT допринесе значително за финансовите печалби на Доналд Тръмп, като добави приблизително $4 милиарда към нетното му състояние, което потенциално оценява акциите на $6 милиарда при отварянето на пазара.

Това възстановяване на състоянието на DJT съвпада с неотдавнашното решение на нюйоркски апелативен съд да намали размера на гаранцията, изисквана от Тръмп за спиране на събирането на вземания по съдебно решение за бизнес измама, което послужи за укрепване на доверието на инвеститорите в компанията.

Междувременно, докато Тръмп се подготвя за предстоящите избори през 2024 г., той изрази подкрепата си за Биткойн – ход, който намери отклик сред много ентусиасти на криптовалутата, които го възприемат благоприятно в сравнение с президента Джо Байдън.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Предупреждение за цената на Биткойн от топ крипто анализатор

На фона на бурния пазар експерт по криптовалути и търговец, известен като Rekt Capital, алармира за Биткойн (BTC), предупреждавайки инвеститорите за продължаваща корекция.

20.04.2024 7:00 1 мин. четене

Исторически момент: Биткойн успешно завърши своя четвърти халвинг

Халвингът на Биткойн – събитие, което се повтаря на всеки 210,000 блока или приблизително на всеки четири години – води до намаляване наполовина на възнагражденията за добив на миньорите.

20.04.2024 3:16 1 мин. четене

Биткойн е измама и безнадеждна валута според директора на JPMorgan

Джейми Даймън, главен изпълнителен директор на JPMorgan, продължава да бъде яростен критик на Биткойн (BTC), като го смята за измамен актив, а не за легитимна валута.

19.04.2024 20:00 1 мин. четене

Ето защо цените на Биткойн и криптовалутите може да се сринат след халвинга

Цената на Биткойн отбеляза значителен спад от историческия си връх, като не успя да поддържа инерцията и проби под ключовите нива на подкрепа около $68,300 и $63,400 преди отново да се върне над $64,000 към 19 април.

19.04.2024 14:00 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.