НАЧАЛО Биткойн

Повечето нови Биткойн притежатели не продават през 2021

07.03.2021 13:56 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето нови Биткойн притежатели не продават през 2021

Настроенията сред Биткойн ходлърите остават високи по време на корекцията на пазара.

Повечето от тези, които са придобили токени тази година, не са искали да ги продадат, дори когато Биткойн регистрира най-лошия си спад.

 

Графика, споделена от блокчейн анализаторската компания Glassnode, разкри, че повечето от тези, които са закупили Биткойн през 2021 г., не са ги продали. Силното държане в рамките на волатилен пазар изглежда странно, но показателят SOPR (Spent Output Profit Ratio) може да предложи обяснение.

 

Glassnode изчислява SOPR чрез разделяне на продажната цена на платената цена. Фирмата има подробна статия за методологията, използвана за получаване на SOPR и нейните последици. TL; DR, ако SOPR е над 1, тогава продавачите печелят. На мечи пазар ликвидациите продължават и стойността пада под 1, където загубите надвишават печалбите.

 

През февруари, дори в най-ниската си точка, индикаторът никога не е падал под 1, което е добра новина за тези, които вярват, че ралито не е приключило.

 

Просто казано, както обяснява Glassnode, новите биткойнъри не продават по време на корекцията на пазара:

 

Индикаторът на Glassnode може да бъде нов начин за измерване на настроенията на пазар, който днес се управлява от големи институции и китове с възходящ изглед в дългосрочен план.

 

Тези компании са закупили Биткойн като запас от стойност и хедж срещу евентуална криза, която може да се появи в резултат на прекомерно печатане на пари, стагнация на световната икономика поради коронавируса и загуба на доверие в публичните политики.

 

Например, MicroStrategy наскоро конвертира повече от 4 милиарда долара от своя паричен поток във флагманската криптовалута. Освен това се е възползвал от тези мечи корекции, за да купува все повече и повече токени.

 

По същия начин Tesla купи 1,5 милиарда долара Биткойн и промени корпоративната си политика, за да приеме Биткойн и от своя страна да може да увеличи своите BTC притежания.

 

И Майкъл Сейлър – главен изпълнителен директор на MicroStrategy – и Илон Мъск – ​​главен изпълнителен директор на Tesla – твърдят, че стратегията им е именно да държат токените си.

 

Прогноза, базирана на модела на запас-поток, също показва подобни резултати, сочейки към възможно продължаване на възходящия тренд и все по-оптимистично настроение за пазара на Биткойн.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Доминацията на Биткойн на крипто пазарите продължава да расте

Доминацията на Биткойн на пазара на криптовалути достигна най-високата си точка от три години насам, което показва силно търсене на американски борсово търгувани фондове (ETF), притежаващи най-големия дигитален актив.

16.04.2024 9:00 1 мин. четене

Биткойн ще се срине до $20,000 според икономист – каква е причината?

С нарастването на геополитическото напрежение и разрастването на сблъсъците в конфликта между Израел и Иран Биткойн е подложен на низходящ натиск.

15.04.2024 12:00 2 мин. четене

Исторически точен анализатор прогнозира нов връх на Биткойн

Трейдър, известен с това, че точно предсказа дъното на мечия пазар на Биткойн през 2018 г., сега предполага, че скорошната корекция позиционира BTC за потенциален скок до нов исторически връх.

15.04.2024 8:00 1 мин. четене

Биткойн и алткойните започват да се възстановяват – кавко следва?

През уикенда цената на Биткойн отбеляза значителен спад, който е един от най-силните през последните седмици.

15.04.2024 6:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.