НАЧАЛО Алткойни

Повечето крипто ентусиасти биха предпочели XRP пред BTC

декември 22, 2018 18:51 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Повечето крипто ентусиасти биха предпочели XRP пред BTC

Ripple (XRP) е криптовалута номер две по пазарна капитализация, като има възможност да бъде популярен не само за плащания.

Токенът може също да бъде предпочитан избор за получаване на подаръци сред поддръжниците на криптовалути.


Globee, компания, която предоставя безпроблемни криптовалутни разплащателни услуги на търговците по света, проведе проучване в Twitter, за да тества предпочитанията на потребителите за Биткойн (BTC), Monero (XMR) и Ripple (XRP).

Въпреки че изследването все още не е приключило, XRP в момента е начело, като 49% от респондентите гласуват за него като предпочитана криптовалута за подарък. Следва BTC с 38% предпочитание сред oтговорилите, докато XMR има само 9%, а 4% от анкетираните не харесват нито една от опциите.


Предпочитанието за XRP може да се припише на популярността на дигиталния актив поради славата му в плащанията и лекотата, и достъпността на транзакциите, използващи криптовалута.

Криптовалута BTC беше водеща 24 часа преди края на анкетата с 51% предпочитание сред 6500 потребители, след което обаче е изместена от XRP. Въпреки че е зад гърба на криптовалутата на Ripple, значително по-голям брой потребители все още биха искали това като подарък, въпреки на пръв поглед старата технология в основата на протокола, която е отговорна за по-бавната скорост на транзакциите и относително високите разходи.

Monero (XMR), макар и известен с поверителността, която дава на потребителите при извършване на сделки, беше избор само 9% от респондентите. С XMR, потребителите могат да правят транзакции, без никой да проследява кой, накъде и колко. Въпреки всичкия технологичен напредък обаче, XMR не е предпочитан за съхранение на стойност. Защо е това?

Някои от коментарите по анкетата от потребителите в Twitter показват, че XRP не е криптовалута, вероятно поради несигурността около състоянието на XRP като крипто или ценна книга. Тези, които избраха XMR, заявиха, че са направили това заради поверителността, докато онези, които са предпочели BTC, го правят, защото като съхранение на стойност „може да се използва за закупуване на всички останали“.

Освен разнообразните предпочитания към цифровите валути е окуражаващо да се знае, че доста хора все още се интересуват от използването на тези активи. Над 15 000 потребители на Twitter участваха в анкетата, което показва големия интерес към този въпрос на предпочитания.

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Uniswap: Разработчиците планират да наберат $100 милиона

Разработчиците, които стоят зад най-голямата в света децентрализирана крипто борса (DEX) по обем на търговия, планират да наберат стотици милиони долари в нов кръг на финансиране.

октомври 3, 2022 10:30 1 мин. четене

Terra (LUNA): Виталик Бутерин коментира срива на екосистемата

Съоснователят на Етериум (ETH) каза, че имплозията на Terra (LUNA) по-рано тази година е нанесла голям удар върху децентрализацията на криптовалутите.

октомври 3, 2022 9:00 1 мин. четене

Крипто пазарите може да са позиционирани за силно тримесечие

Популярен крипто трейдър твърди, че последното тримесечие на годината може да донесе печалби на крипто пазарите.

октомври 2, 2022 17:18 1 мин. четене

Ето кои са водещите EthereumPoW (ETHW) екосистеми

EthereumPoW (ETHW), proof-of-work разклонение на Етериум (ETH) мрежата, обявява своя първи по рода си списък с екосистеми.

октомври 2, 2022 16:08 1 мин. четене