НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Повечето индикатори сочат, че Биткойн е достигнал своето дъно

ЮНИ. 24, 2022 10:54 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Повечето индикатори сочат, че Биткойн е достигнал своето дъно

Повечето циклични индикатори за Биткойн подсказват за обръщащо рали, тъй като активът най-накрая е достигнал дъното - според главния изпълнителен директор на CryptoQuant.

Анализаторът предполага, че отварянето на големи шортове на Биткойн в момента е по-рисковано от обикновено, тъй като повечето индикатори са потиснати.


Той е изложил шест показателя, използвани от трейдърите и инвеститорите за определяне на текущото състояние на пазара и потенциала му за отскок, като е използвал данни по веригата като реализирани загуби и печалби, съотношението MVRV и позициите на Биткойн копачите.


Първият индикатор, съотношението между нереализираната загуба и печалба, се използва за определяне дали цялата мрежа е в състояние на загуба или печалба. Винаги, когато показателите показват стойност над нулата, мрежата може да се счита за печеливша. Ако стойността падне под 0, мрежата е в състояние на загуба.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Китай предупреждава, че Биткойн може 'да се срине до 0'


В исторически план винаги, когато NUPL на мрежата на Биткойн е падала под нулата, сме виждали бърз отскок на флагманската криптовалута или поне краткосрочен период на консолидация малко след това. Понастоящем Биткойн е на път да достигне дъното от 2019 г., което се превърна в отправна точка за възхода на криптопазара през 2021 г.


Друг забележителен показател е индексът на позициите на копачите, който отразява обема на предлагането, концентрирано в ръцете на Биткойн копачите. Напоследък големите криптодобивни компании и частните копачи активно продават повече от 100% от месечните си наличности, за да покрият разходите си.


Всеки път, когато активността на копачите по отношение на продажбите в мрежата се повиши, Биткойн се доближава до точката на капитулация и вече не е изправен пред толкова голям натиск от продажби по пътя си нагоре.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (3)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света