НАЧАЛО Алткойни Биткойн

Китай предупреждава, че Биткойн може 'да се срине до 0'

ЮНИ. 23, 2022 10:58 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 Китай предупреждава, че Биткойн може 'да се срине до 0'

На фона на несигурността, която обхвана пазара на криптовалути след продължителен период на спад, Китай сподели песимистични предупреждения за бъдещето му.

По-конкретно, медията Economic Daily, ръководена от Централния комитет на управляващата Китайска комунистическа партия, публикува на 22 юни статия, в която предупреждава инвеститорите за риска цените на Биткойн "да се насочат към нулата", след касапницата на криптопазара, съобщи South China Morning Post.


Според статията:


Биткойн не е нищо повече от низ от цифрови кодове, а възвръщаемостта му идва главно от ниски покупки и високи продажби. (...) В бъдеще, когато доверието на инвеститорите се срине или когато суверенни държави обявят Биткойн за незаконен, той ще се върне към първоначалната си стойност, която е напълно безполезна.


По време на пресконференцията Биткойн отново се търгуваше над нивото от $20,000, на ниво от $20,566. Някои анализатори изразиха мнение, че все още е възможна корекция до $10,000.


Струва си да се отбележи, че предупреждението от страна на държавните медии отразява суровата позиция на китайското правителство спрямо криптовалутите, която кулминира в ефективна забрана на криптовалутите, въведена поетапно. 


През юни 2021 г. правителството забрани целия местен криптодобив, а през септември изцяло забрани цифровите валути, като се позова на опасения относно въздействието им върху околната среда, както и на хората, които ги използват за пране на пари.


Въпреки широко разгласената репресия, съответните данни показаха, че десетки достижими възли, осигуряващи мрежата на Биткойн, все още работят на територията на Китай.


Трафикът от Китай представлява около 20% от общия хеш-рейт на Биткойн от септември 2021 г. до януари 2022 г., след като преди това през юли той спадна до нула в отговор на забраната.


Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Биткойн новини

Копаенето на Биткойн (BTC) вече не консумира толкова много енергия

Според индекса текущото потребление на енергия от Биткойн е 10.65 гигавата, което е значително по-малко от 14.34 гигавата на 6 юни. Това означава, че годишното му потребление е на стойност 93.33 терав...
ЮНИ. 27, 2022 09:35 2 МИН . ЧЕТЕНЕ

Анализатор разглежда дългосрочните перспективи на Биткойн

‘Dave the Wave’ казва на своите 118,000 последователи в Twitter, че въз основа на неговия модел на логаритмична крива на растежа (LGC), Биткойн потенциално може да стане свидетел на увеличение от над ...
ЮНИ. 26, 2022 15:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Ето колко Биткойн има най-големия BTC кит след скорошна покупка

Според платформата за крипто данни BitInfoCharts китът е добавил 2,554 монети в серия от транзакции от 14 юни насам.Между 14 юни и 18 юни китът е закупил 1,698 BTC на стойност $36.62 милиона. Оттогава...
ЮНИ. 25, 2022 12:30 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Най-богатият човек в крипто пространството коментира цената на Биткойн (BTC)

Неговата времева рамка обаче е изключително гъвкава.Главният изпълнителен директор на Binance Чанпенг Джао каза пред The Guardian, че може да отнеме от няколко месеца до няколко години, преди водещата...
ЮНИ. 24, 2022 02:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света