НАЧАЛО Крипто Крими

Потребител на крипто борса загуби $2 милиона след хакерска атака

05.06.2024 15:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потребител на крипто борса загуби $2 милиона след хакерска атака

Потребител на OKX, втората по големина борса за криптовалути по обем на търговията в световен мащаб, твърди, че хакери са получили неоторизиран достъп до профила му и са откраднали криптовалута на стойност над $2 милиона, като са използвали deepfake видео, генерирано от изкуствен интелект.

OKX призна за нарушение на потребителските данни, но се въздържа от по-нататъшни коментари, тъй като въпросът в момента се разследва от полицията.

Жертвата на кражбата, идентифицирана като “Лай Дж. Чанг“, предостави подробен разказ за преживяното чрез китайския блогър Колин Ву, известен също като WuBlockchain.

Според изявлението на Ву, борсата “е предприела последващи действия веднага след възникването на инцидента и е съдействала на съответните страни да се справят с него“.

Твърди се, че змамниците са проникнали в акаунта на Чанг в Telegram и са получили личната му информация. След това са използвали тези данни, за да се представят за жертвата и да променят паролата на профила му в OKX.

Впоследствие е било използвано deep fake видео, генерирано от изкуствен интелект, за да се поиска промяна на телефонния номер, свързан с профила на Чанг в OKX, както и на електронната поща и инструмента за удостоверяване в Google. В рамките на 24 часа киберпрестъпниците са източили от акаунта криптоактиви на стойност над $2 милиона. Конкретните токени, които са били откраднати, остават неразкрити.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Великобритания арестува 2 лица, свързани с крипто схема на стойност £1 милиард

Властите на Обединеното кралство наскоро арестуваха две лица, свързани с предполагаема незаконна операция за обмен на дигитална валута, обработила над £1 милиард.

21.06.2024 22:00 1 мин. четене

Още един кандидат-президент на САЩ иска да помилва основателят на Silk Road

Робърт Ф. Кенеди младши, кандидат за президент на Америка, обяви намерението си да помилва Рос Улбрихт, основателя на Silk Road, ако бъде избран за президент.

21.06.2024 15:30 1 мин. четене

Американските власти разбиха крипто схема за пране на пари за картела Синалоа

САЩ повдигнаха обвинения на няколко лица, занимаващи се с пране на пари в Калифорния, които са обвинени в прехвърляне на средства за картела Синалоа чрез финансови посредници, големи парични преводи, покупки на криптовалути и сътрудничество с “незаконни китайски парични борси”.

21.06.2024 13:30 1 мин. четене

Американски регулатор започна разследване на трейдинг компанията Jump Crypto

В разследването се разглеждат търговските и инвестиционните дейности на Jump на пазара на криптовалути.

21.06.2024 9:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.