НАЧАЛО Други

Потокът на пари към крипто продукти почти изцяло идва от САЩ

06.02.2024 9:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Потокът на пари към крипто продукти почти изцяло идва от САЩ

Свързаните с криптовалути инвестиционни продукти отбелязаха значителен ръст на входящите потоци през миналата седмица, възлизащи на $708 милиона, както съобщиха от CoinShares в последната си седмична актуализация.

Този положителен импулс бележи обрат след двете последователни седмици на отлив в индустрията, с което общият поток от началото на годината достигна впечатляващите $1.6 милиарда. Като цяло глобалните активи под управление за тези продукти се покачиха до $53 милиарда.

Джеймс Бътърфил, ръководител на отдел “Проучвания” в CoinShares, отбеляза:

Обемите на търговия с ETP-и намаляха до $8.2 милиарда в сравнение с общата сума от $10.6 милиарда за предходната седмица, въпреки че остават значително по-високи от средните $1.5 милиарда за 2023 г. Тези обеми представляват 29% от общата търговия с Биткойн на реномирани борси.

BTC остава доминиращ, като през миналата седмица отчита значителни входящи потоци в размер на $703 милиона, което представлява 99% от всички потоци към тези инвестиционни продукти през периода.

Solana отбеляза забележителен приток от $13 милиона, изпреварвайки други активи като Cardano, Лайткойн и XRP, които отбелязаха незначителни притоци от съответно $600,000, $300,000 и $100,000.

Инвеститорите, залагащи срещу възходящото движение на цената на Биткойн, изтеглиха приблизително $5.3 милиона от шорт Биткойн продуктите. Интересно е, че тези изходящи потоци съвпаднаха със седмица, в която цената на водещия дигиален актив обърна тенденцията си, като се повиши с приблизително 3% до над $43,700.

По подобен начин, въпреки положителната тенденция, наблюдавана на цялостния пазар през миналата седмица, от Етериум и Avalanche се наблюдаваха изходящи потоци в размер съответно на $6.4 милиона и $1.3 милиона.

Съединените щати продължават да доминират в потоците, което до голяма степен се дължи на пускането на нови спот Биткойн ETF-и. През изминалата седмица страната отбеляза значителен приток от $721 милиона, което допринесе за четириседмичния нетен приток от $1.9 милиарда.

CoinShares съобщи, че кумулативният приток към тези инвестиционни продукти от 11 януари насам вече възлиза на $7.7 милиарда. Тази положителна тенденция обаче е изправена пред предизвикателството на значителния отлив от $6 милиарда, отчетен от утвърдени структури като Grayscale Bitcoin Trust.

Други региони, включително Швейцария, Австралия, Франция, Бразилия и Германия, също отбелязаха забележителни притоци, възлизащи на около $26 милиона. Въпреки това изходящите потоци от $31 милиона от Канада засенчиха притоците от тези държави.

В резултат на това, по данни на ByteTree, наличностите от BTC на крипто борсово търгувани продукти (ETP) са намалели до приблизително 890,000 BTC от 900,000 BTC, наблюдавани миналата седмица.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Байдън срещу Тръмп – кой ще спаси икономиката на САЩ?

Когато се разглежда въпросът кой може да спаси икономиката на САЩ между Байдън и Тръмп, е важно да се разгледат съответните им икономически политики, постижения и потенциални траектории.

22.02.2024 13:00 3 мин. четене

SEC вече са загубили делото за XRP според директора на Ripple

В неотдавнашен разговор с Bloomberg главният изпълнителен директор на Ripple Брад Гарлингхаус навлезе в сложността на продължаващата съдебна битка между Ripple и Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC).

22.02.2024 12:00 2 мин. четене

Бивши директори на FTX и Alameda стартират нова крипто борса

Сривът на FTX остави криптовалутната общност неспокойна, като промени облика на пазара за години напред.

22.02.2024 11:00 1 мин. четене

БРИКС: Поредната държава готова да се присъедини към съюза през 2024 година

След съобщението за разширяване, направено по време на годишната среща на върха през 2023 г., международната общност наблюдава отблизо потенциалните нови членове на алианса БРИКС.

22.02.2024 9:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.