НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

март 3, 2019 9:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

Oдиторска компания от "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), публикува своя трети доклад в процедурата за защита на кредиторите на канадската крипто борса QuadrigaCX.

В рамките на доклада, EY идентифицира шест отделни крипто портфейла, които са използвани предимно за съхраняване на Биткойн (BTC), най-използваната криптовалута на платформата. Освен една непреднамерена транзакция на BTC, възлизаща на стойност близо $500 000, от април 2018 г. няма депозити в портфейлите.

Към днешна дата, кандидатите не са могли да идентифицират причината, поради която Quadriga може да е спряла да използва идентифицираните биткойн портфейли за студено съхранение за депозити през април 2018 г., но компанията ще продължи да преглежда базата данни на Quadriga, за да получи допълнителна информация.

В началото на февруари, борсата подаде молба за защита на кредиторите, когато загуби достъп до студените портфейли и съответните ключове (след смъртта на основателя Джералд Котън), които привидно държаха активите, дължими на различни клиенти. Оттогава борсата, съдът, EY и следователите навигират един сложен процес, за да установят къде са отишли средствата.

В днешния доклад се посочва също, че в хода на своето разследване, EY откриват 14 потребителски профила, които „може да са били създадени извън нормалния процес на Quadriga“ и изглежда са създадени под различни псевдоними. Докладът продължава:

Идентифицираните сметки бяха създадени вътрешно без съответен клиент и използвани за търговия на платформата Quadriga. Одиторската фирма беше уведомена също така, че депозитите в някои от идентифицираните сметки може да са били изкуствено създадени и впоследствие използвани за търговия на платформата Quadriga.

По-рано тази седмица Kraken предложи награда от $ 100,000 за информация, която може да доведе до откриването на липсващите средства на QuadrigaCX. Наградата може да бъде събрана във фиатна или дигитална валута. Kraken заявиха: „Всички събрани от Kraken улики ще бъдат предоставени на ФБР , RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.“

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакери отмъкнаха над половин милион в Етериум от Curve Finance

Атаките, насочени към блокчейн компании, не показват признаци на забавяне. Децентрализираната платформа за търговия Curve Finance потвърди съобщенията, че уебсайтът ѝ е претърпял фронтална атака във вторник.

август 10, 2022 12:31 1 мин. четене

Над $2 милиарда откраднати от хакове на блокчейн мостове през 2022 г.

Фирмата за блокчейн анализи Chainalysis твърди, че мостовете между различните вериги, които позволяват прехвърляне на активи между независими блокчейни, са сред протоколите с най-висок риск в блокчейн индустрията за измами и злонамерени личности.

август 9, 2022 19:56 1 мин. четене

Още един директор на BitMEX се призна за виновен

Грег Дуайър, бившият ръководител на отдела за бизнес развитие на BitMEX, е променил признанието си за виновен в наказателен процес, в който се твърди, че е нарушил Закона за банковата тайна, показват съдебни документи.

август 9, 2022 16:50 1 мин. четене

Крипто проект отмъкна $3.5 милиона от поддръжниците си

Новостартиралият Web3 проект Dragoma изглежда е бил обект на ‘rug-pull’ на приблизителна стойност $3.5 милиона, според данни на PeckShield.

август 8, 2022 14:57 1 мин. четене