НАЧАЛО Крипто Крими

Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

март 3, 2019 9:53 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Портфейлите на QuadrigaCX са празни и неизползвани от април

Oдиторска компания от "Голямата четворка", Ernst & Young (EY), публикува своя трети доклад в процедурата за защита на кредиторите на канадската крипто борса QuadrigaCX.

В рамките на доклада, EY идентифицира шест отделни крипто портфейла, които са използвани предимно за съхраняване на Биткойн (BTC), най-използваната криптовалута на платформата. Освен една непреднамерена транзакция на BTC, възлизаща на стойност близо $500 000, от април 2018 г. няма депозити в портфейлите.

Към днешна дата, кандидатите не са могли да идентифицират причината, поради която Quadriga може да е спряла да използва идентифицираните биткойн портфейли за студено съхранение за депозити през април 2018 г., но компанията ще продължи да преглежда базата данни на Quadriga, за да получи допълнителна информация.

В началото на февруари, борсата подаде молба за защита на кредиторите, когато загуби достъп до студените портфейли и съответните ключове (след смъртта на основателя Джералд Котън), които привидно държаха активите, дължими на различни клиенти. Оттогава борсата, съдът, EY и следователите навигират един сложен процес, за да установят къде са отишли средствата.

В днешния доклад се посочва също, че в хода на своето разследване, EY откриват 14 потребителски профила, които „може да са били създадени извън нормалния процес на Quadriga“ и изглежда са създадени под различни псевдоними. Докладът продължава:

Идентифицираните сметки бяха създадени вътрешно без съответен клиент и използвани за търговия на платформата Quadriga. Одиторската фирма беше уведомена също така, че депозитите в някои от идентифицираните сметки може да са били изкуствено създадени и впоследствие използвани за търговия на платформата Quadriga.

По-рано тази седмица Kraken предложи награда от $ 100,000 за информация, която може да доведе до откриването на липсващите средства на QuadrigaCX. Наградата може да бъде събрана във фиатна или дигитална валута. Kraken заявиха: „Всички събрани от Kraken улики ще бъдат предоставени на ФБР , RCMP или други правоприлагащи органи, които имат активен интерес към този случай.“

https://t.me/joinchat/GVKUGRH2XQaG9Ww6oeui4Q

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

Хакер е намерил уязвимост в моста между Етериум и Arbitrum

Самоопределящ се като етичен хакер е открил „уязвимост за няколко милиона долара“ в моста, свързващ Етериум (ETH) и Arbitrum Nitro.

септември 21, 2022 13:49 1 мин. четене

До Куон от Terra твърди, че си сътрудничи с властите

Основателят на Terra До Куон заяви в събота, че не се опитва да избегне правоприлагащите органи, уверявайки, че си съдейства с тях. 

септември 18, 2022 16:34 1 мин. четене

Южна Корея ще инвалидира паспорта на CEO-то на Terra

Според доклад на местна медия от четвъртък Министерството на външните работи на Южна Корея се опитва да накара съоснователя на вече несъществуващия доставчик на стабилни монети Terraform Labs До Куон да върне паспорта си.

септември 16, 2022 12:14 1 мин. четене

SEC съди крипто брокер за продажба на нерегистрирани ценни книжа

Комисията по ценни книжа и борси (SEC) продължава да предприема правни действия срещу злонамерените участници в крипто индустрията, тъй като регулаторите предприемат стъпки за укрепване на законите за защита на инвеститорите.

септември 15, 2022 17:35 1 мин. четене