НАЧАЛО Крипто Крими

Поредният блокчейн протокол претърпя експлойт през уикенда

август 28, 2023 21:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният блокчейн протокол претърпя експлойт през уикенда

Balancer потвърди появата на експлойт през последния уикенд, приблизително една седмица след разкриването от екипа на критична уязвимост, която засяга конкретни V2 пулове.

Въпреки усилията на екипа да намали потенциалните рискове, свързани с уязвимостта, и указанията им към потребителите да инициират изтегляне на средства, Balancer заяви невъзможността си да спре операциите на засегнатите пулове преди разгръщането на експлойта.

В неделя екипът на Balancer разгледа ситуацията, като заяви: 

Бихме искали да информираме общността, че е идентифициран експлойт във връзка с уязвимостта, описана по-долу (както беше съобщено на 22 август). Макар че нашите протоколи за смекчаване на последиците значително намалиха свързаните рискове, за съжаление не сме в състояние да спрем работата на засегнатите пулове.

Според информацията, споделена във форума за управление на Balancer, се посочва, че приблизително 4% от общия размер на средствата в платформата са останали изложени на потенциален риск по време на предварителното предупреждение, публикувано на 22 август.

Понастоящем точните финансови последици от експлойта са несигурни. Въпреки това Меир Долев, основател и главен технологичен директор на аналитичната компания Cyvers, беше сред първите, които забелязаха, че от пуловете на Balancer е била прехвърлена сума в размер на $900,000, като е възможно това действие да е свързано с експлойта.

Интересно е, че на адрес, за който се предполага, че е свързан с извършителя, е получена сумата от $979,000 под формата на стабилни монети DAI, разпределена в три отделни транзакции.

Към момента екипът на Balancer не е предоставил отговор на запитванията, търсещи коментар по ситуацията.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Кристиано Роналдо може да се наложи да плати $750,000 заради партньорството си с Binance

Футболната суперзвезда Кристиано Роналдо се оказа в интересна ситуация и може да се наложи да се споразумее в съда за огромна сума заради популяризирането на Binance, която по-рано се съгласи да плати огромна глоба от $4.3 милиарда и да освободи главния си изпълнителен директор Чанпен Джао като част от споразумение с регулаторните органи на САЩ.

декември 1, 2023 21:00 1 мин. четене

Хакер на нашумял блокчейн проект иска пълен контрол над мрежата

KyberSwap, агрегатор на децентрализирана борса (DEX) и протокол за ликвидност, който е в основата на ликвидния хъб на мрежата Kyber, стана жертва на целенасочен експлойт. 

декември 1, 2023 12:00 2 мин. четене

DeFi протокол стана жертва на хак – загубите възлизат на $47

Протоколът за децентрализиран обмен KyberSwap наскоро се сблъска с експлойт, който доведе до значителна загуба от приблизително $47 милиона, както сочат данните, записани в блокчейна.

ноември 24, 2023 21:00 2 мин. четене

Крадци се представят за полицаи, за да ограбят богати крипто инвеститори

В Канада полицията е повдигнала обвинение на 34-годишен мъж за участието му в обир на жилище. В инцидента са участвали лица, представящи се за служители на правоприлагащите органи, и в резултат на това е извършена кражба на $7.3 милиона в криптовалута.

ноември 24, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.