НАЧАЛО Крипто Крими

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

ноември 27, 2022 16:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

Изтегляне на $84 милиона

При внимателно разглеждане на документацията, подадена от FTX, следователите, както се твърди, са направили шокиращо откритие. Сам Банкман-Фрийд предполагаемо е изтеглил повече от $80 милиона в отдалечена банка, известна като Farmington State Bank.

Малката банка е създадена през 1888 г. като повечето от транзакциите ѝ се въртят около скотовъдството – основната икономическа дейност в района.

Farmington State Bank е закупена през 2020 г. от компания, известна като FBH. Тази покупка предизвиква интерес, тъй като председателят на компанията, Жан Шалопен, ръководи и Deltec Bank and Trust – известна финансова институция, в която се помещават Tether и Alameda Research. След покупката Жан се присъединява към борда на директорите на Farmington. Това му отрежда значителна роля в банката, тъй като може да участва във вземането на важни решения.

Сделките започнаха на 7 март 2022 г., след като Farmington State Bank промени името си на Moonstone. На тази дата Alameda Research насочи депозити на стойност $11.5 милиона в Moonstone – средства, които бяха два пъти по-големи по размер от нетната стойност на цялата банка. Скоро последваха още депозити в размер на около $10 милиона до третото тримесечие на 2022 г., когато банката отчете входящи трансфери на стойност $84 милиона. Според New York Times $71 милиона от общата сума са дошли от четири нови сметки, за които се подозира, че принадлежат на Alameda Research или Банкман-Фрийд.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава


До този момент $11.5 милиона, депозирани в банката от Alameda Research, не са отчетени от нито един от ръководителите, участващи в структурите. Освен това все още се установява как са свързани Farmington, Deltec, FTX, Alameda Research и Tether.

Въздействие от падението на FTX

Сривът на FTX и последвалия фалит влизат в историята на крипто индустрията като най-голямата крипто измама, която погуби близо $32 милиарда и доведе до повече от 100 компании до несъстоятелност. С продължаването на производството по несъстоятелност съдът разкрива все повече разобличаващи истини за незаконните финансови злоупотреби на FTX.

FTX и нейните дъщерни дружества подават молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 на 11 ноември 2022 г. Оттогава паяжината на Сам Банкман-Фрийд продължава да се разплита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Арестуваха основателят на фалиралия Three Arrows Capital

Су Джу, основателят на фалиралата крипто компания Three Arrows Capital, официално е арестуван в Сингапур. Всъщност в доклад на Bloomberg се посочва, че основателят на хедж фонда е бил задържан при опит да напусне страната.

септември 30, 2023 11:00 2 мин. четене

Съдът няма да позволи на Сам Банкман-Фрийд да бъде пуснат от ареста преди делото

Искането на Сам Банкман-Фрийд да бъде освободен от федералния затвор в Бруклин преди съдебния процес по едно от най-значимите наказателни дела в историята на САЩ беше отхвърлено от окръжния съдия Люис Каплан.

септември 29, 2023 16:00 1 мин. четене

Арестуваха един от най-популярните крипто инфлуенсъри докато стриймва

Според информацията крипто инфлуенсърът Бен Армстронг, известен преди това като “BitBoy”, е бил арестуван, докато е предавал на живо пред дома на бивш бизнес партньор, за когото твърди, че притежава неговото Ламборгини.

септември 27, 2023 15:00 1 мин. четене

Топ крипто борса загуби близо $8 милиона в криптовалути след пробив на сигурността

На 24 септември борсата HTX на Huobi Global претърпя значителен пробив в сигурността, в резултат на което бяха загубени дигитални активи на стойност $7.9 милиона.

септември 26, 2023 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.