НАЧАЛО Крипто Крими

Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

ноември 27, 2022 16:28 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредните шокиращи разкрития за FTX – $84 милиона прехвърлени на малка банка

Разследващите правят шокиращо откритие в молбата за обявяване в несъстоятелност на Сам Банкман-Фрийд, тъй като фалита на FTX разкрива странна връзка между FTX, Alameda Research, емитента на стабилни монети Tether и банка, известна като Farmington State Bank.

Изтегляне на $84 милиона

При внимателно разглеждане на документацията, подадена от FTX, следователите, както се твърди, са направили шокиращо откритие. Сам Банкман-Фрийд предполагаемо е изтеглил повече от $80 милиона в отдалечена банка, известна като Farmington State Bank.

Малката банка е създадена през 1888 г. като повечето от транзакциите ѝ се въртят около скотовъдството – основната икономическа дейност в района.

Farmington State Bank е закупена през 2020 г. от компания, известна като FBH. Тази покупка предизвиква интерес, тъй като председателят на компанията, Жан Шалопен, ръководи и Deltec Bank and Trust – известна финансова институция, в която се помещават Tether и Alameda Research. След покупката Жан се присъединява към борда на директорите на Farmington. Това му отрежда значителна роля в банката, тъй като може да участва във вземането на важни решения.

Сделките започнаха на 7 март 2022 г., след като Farmington State Bank промени името си на Moonstone. На тази дата Alameda Research насочи депозити на стойност $11.5 милиона в Moonstone – средства, които бяха два пъти по-големи по размер от нетната стойност на цялата банка. Скоро последваха още депозити в размер на около $10 милиона до третото тримесечие на 2022 г., когато банката отчете входящи трансфери на стойност $84 милиона. Според New York Times $71 милиона от общата сума са дошли от четири нови сметки, за които се подозира, че принадлежат на Alameda Research или Банкман-Фрийд.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Напрежението между FTX и Бахамските регулатори остава


До този момент $11.5 милиона, депозирани в банката от Alameda Research, не са отчетени от нито един от ръководителите, участващи в структурите. Освен това все още се установява как са свързани Farmington, Deltec, FTX, Alameda Research и Tether.

Въздействие от падението на FTX

Сривът на FTX и последвалия фалит влизат в историята на крипто индустрията като най-голямата крипто измама, която погуби близо $32 милиарда и доведе до повече от 100 компании до несъстоятелност. С продължаването на производството по несъстоятелност съдът разкрива все повече разобличаващи истини за незаконните финансови злоупотреби на FTX.

FTX и нейните дъщерни дружества подават молба за обявяване в несъстоятелност по глава 11 на 11 ноември 2022 г. Оттогава паяжината на Сам Банкман-Фрийд продължава да се разплита.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Крипто Крими Новини

ФБР иззема NFT, криптовалути и луксозен часовник от измамник

Федералното бюро за разследване на САЩ (ФБР) е иззело от измамника Чейс Сенекал NFT, сред които Bored Ape Yacht Club#9658, часовник Audemars Piquet (AP) Royal Oak и Етериум.

февруари 5, 2023 18:00 2 мин. четене

Измамници таргетират клиенти на FTX

Измамниците се опитват да се възползват от клиентите, като им предлагат потенциално връщане на активите им.

февруари 4, 2023 13:28 2 мин. четене

Арестуваха собственикът на Bithumb в Корея

Собственикът на най-голямата криптоборса в Южна Корея Bithumb е арестуван по обвинения в присвояване.

февруари 2, 2023 14:29 2 мин. четене

Във Великобритания са базирани стотици компании, които извършват крипто и форекс измами

Бюрото за разследваща журналистика (TBIJ) идентифицира 168 компании, обвинени в извършването на измами с криптовалути или форекс във Великобритания.

февруари 1, 2023 13:06 2 мин. четене