НАЧАЛО Крипто Крими

Поредният крипто проект обвинен в измама след като изчезнаха $3.5 милиона

09.06.2024 23:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредният крипто проект обвинен в измама след като изчезнаха $3.5 милиона

Проектът Gemholic, базиран на zkSync, е заподозрян в осъществяването на rug-pull измама след поредица от съмнителни действия в събота.

Компанията, която преди това е управлявала вече несъществуващата децентрализирана борса GemSwap, е прехвърлила недостъпни преди това средства на инвеститорите, предизвиквайки подозрения в крипто общността.

През април 2023 г. Gemholic случайно е блокирала 921 Етериум (ETH) токен, на стойност $1.7 милиона по онова време, в един от своите смарт договори zkSync, GemstoneIDO, поради грешка във функцията transfer. Екипът по разработката на zkSync потвърди, че средствата са защитени и създаде решение за отключване на договора, след като Gemholic поиска помощ.

На 7 юни 2024 г. ъпгрейдът v24 на главната мрежа на zkSync разреши този проблем с договора, позволявайки на Gemholic да получи достъп до блокираните преди това средства. След това обаче екипът на Gemholic прехвърли 921 ETH, които сега се оценяват на $3.5 милиона, от договора на проекта в несвързан Етериум портфейл.

След това Gemholic заличи дигиталното си присъствие, като деактивира всички свои канали в Telegram и акаунти в X. Това накара мнозина в крипто общността да обвинят Gemholic в извършване на rug pull измама, след като през изминалата година даде фалшиви обещания на инвеститорите.

Преди това Gemholic увери, че проектът ще бъде възобновен, след като блокираните средства бъдат възстановени.

Във връзка с това Web3р азработчик, известен в X като @Nserec, разкритикува компанията за сигурност на блокчейн SolidProof за липсата на отговор на предполагаемата измама от страна на Gemholic, въпреки че провежда процеса за опознаване на клиента (KYC), базиран на zkSync.

@Nserec предполага, че мълчанието на SolidProof може да е опит за предотвратяване на страха, несигурността и съмнението (FUD) сред потребителите. Разработчикът призова SolidProof да признае своя пропуск или да докладва за инцидента на съответните правни органи и да направи съпътстващо съобщение.

Освен това @Nserec посъветва засегнатите от предполагаемата измама да се свържат с Binance, тъй като акаунтът на създателя на проекта първоначално е бил финансиран от известната борса.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Обвиненията срещу директорите на Binance за укриване на данъци в Нигерия официално бяха свалени

Федералната служба за вътрешните приходи на Нигерия (FIRS) свали обвиненията срешу ръководителите на Binance Тигран Гамбарян и Надим Анджарвала според информация на Reuters.

14.06.2024 23:31 1 мин. четене

Близо $20 милиарда изгубени в крипто хакове през последните 13 години

Crystal Intelligence сподели, че през последните 13 години в сектора на криптовалутите е имало 785 случая на кражби, които са довели до обща загуба от около $19 милиарда.

13.06.2024 13:00 2 мин. четене

Terraform Labs се съгласиха да платят близо $4.5 милиарда на SEC

Terraform Labs, подкрепяна от Ledger и обвинявана за увреждането на крипто пазара през 2022 г., се съгласи колективно да плати глоба в размер на $4.47 милиарда.

13.06.2024 9:00 2 мин. четене

Хакери източиха $22 милиона от британска крипто борса

След това, което изглеждаше като хакерска атака, довела до кражба на $22 милиона, обменът на криптовалута Lykke, разположен в Обединеното кралство, спря търговските си операции. След това събитие мерките за безопасност, прилагани от борсите за дигитални валути, вече са обект на сериозно безпокойство.

12.06.2024 8:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.