НАЧАЛО Крипто Крими

Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

19.02.2024 10:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Поредната крипто борса стана жертва на хакери – откраднати са над $26 милиона

Платформа за търговия с криптовалути, наскоро претърпя значителен пробив, в резултат на който бяха загубени BTC и ETH на стойност над $26 милиона.

След първоначалните съобщения екипът на FixedFloat призна за нарушението, като първоначално отдаде необичайната активност на технически проблеми, преди да спре услугите за поддръжка.

От 17 февруари насам многобройни потребители съобщават за проблеми като спрени трансакции и изчезнали средства в платформата. Блокчейн анализът показва, че само на 18 февруари са били източени над 400 BTC (равняващи се на приблизително $21 милионаа) и над 1,700 ETH (на стойност близо $5 милиона).

Подробности относно метода на атаката остават неразкрити. Съобщава се, че екипът на борсата провежда задълбочено разследване на пробива в сигурността и публикува следното изявление:

“Можем да потвърдим неоторизиран достъп и кражба на средства. Въпреки че активно се занимаваме с потенциалните уязвимости, засилваме мерките за сигурност и провеждаме цялостно разследване, в момента не можем да предоставим допълнителни коментари. Услугите ни ще бъдат възстановени скоро и своевременно ще предоставим допълнителна информация относно този инцидент.”

Освен това посетителите, които се опитват да получат достъп до уебсайта на борсата, в момента се срещат със съобщения за грешки на всички страници.

FixedFloat работи като автоматичен обмен на криптовалути, като не изисква регистрация на потребителите или проверка на принципа “опознай своя клиент” (KYC). Анализът на трафика показва, че приблизително 26% от нейния уеб трафик произхожда от потребители в Съединените щати. Освен това борсата е интегрирана с Lightning Network за улесняване на трансакциите с Биткойн.

През 2023 г. Chainalysis изтъкна възраждането на т.нар.”ransomware” атаки (или атаки за откупи), особено насочени към високопоставени институции и критична инфраструктура. Последните констатации сочат, че миналата година киберпрестъпниците са генерирали рекордни печалби от $1 милиард чрез атаки по веригата за доставки, в които участват както отделни лица, така и малки престъпни групи и големи синдикати.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Крипто експерт предупреждава за измамни крипто проекти

Блокчейн следователят ZachXBT отправи предупреждение към криптовалутната общност относно значителна транзакци, на стойност $1 милион, открита в мрежата Blast.

15.04.2024 18:10 1 мин. четене

Крипто хакер бе осъден на 3 години затвор за кражбата на $12 милиона

В петък федерален съдия осъди инженера по сигурността Шакиб Ахмед на три години затвор и три години контролирано освобождаване за участието му в кражбата на над $12 милиона от две децентрализирани борси за криптовалути (DEX), работещи с блокчейна Solana.

14.04.2024 18:00 1 мин. четене

Voyager Digital с важна крачка към компенсирането на кредиторите

Voyager Digital и нейните кредитори достигнаха критичен момент в процеса на възстановяване на компанията, отбелязвайки важен етап след обявяването ѝ в несъстоятелност.

12.04.2024 21:00 2 мин. четене

Бившият директор на FTX ще обжалва присъдата си за 25 години затвор

Юридическият екип на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам “SBF” Банкман-Фрийд е предприел стъпки за оспорване на присъдата и наказанието му.

12.04.2024 9:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.