НАЧАЛО Крипто Крими

Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

18.02.2024 11:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Американските прокурори предлагат 18 месеца затвор на бившия директор на Binance

Чанпен Джао, който преди отговаряше за Binance, е изправен пред потенциални последствия, които биха могли да окажат значително влияние върху начина, по който Съединените щати регулират и налагат спазването на правилата в крипто индустрията.

С очертаващата се възможност за присъда от 18 месеца затвор случаят на Джао подчертава забележителната промяна в подхода към справянето с финансовите нарушения в сектора.

Прокурорите призоваха съда да одобри споразумение за уреждане на спора, като подчертаха сериозността на нарушенията на Binance, особено умишленото пренебрегване на законите за икономическите санкции на САЩ. Тези нарушения са довели до една от най-големите наказателни санкции в историята на САЩ, възлизаща на $4.3 милиарда, и са изложили на риск уязвимостта на финансовата система.

Предложеното споразумение за признаване на вина очаква одобрението на федерален съдия в Сиатъл.

“В обобщение, като се има предвид естеството и тежестта на неправомерните действия на Binance – които са били умишлени и организирани от висши ръководители, довели до значителни съпътстващи последици, възлизащи на стотици милиони долари”, заявиха прокурорите.

Умишленото пренебрегване на регулаторните стандарти от страна на Binance под ръководството на Джао е имало далечни последици, застрашавайки целостта на финансовата система на САЩ.

Липсата на регистрация като предприятие за парични услуги и неадекватността на мерките за борба с изпирането на пари са оставили Binance отворена за използване от субекти, които се стремят да подкопаят финансовата сигурност на САЩ. Забележително е, че на платформата бяха разрешени транзакции с посочени терористични организации, като Хамас например.

Предложеното споразумение за признаване на вина включва значителна финансова санкция и задължава компанията да упражнява регулаторен надзор в продължение на пет години, с цел да се гарантира спазването на законовите изисквания.

Общността на криптовалутите следи внимателно развитието на ситуацията, тъй като Чанпен Джао очаква присъдата през април. Предложената максимална присъда от 18 месеца служи като сериозно напомняне за потенциалните последици от пренебрегването на правните задължения в рамките на пазара на криптовалути.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Доларът засенчва повечето азиатски валути

Основните азиатски валути, на които преди се гледаше като на потенциални претенденти за надмощие на щатския долар, сега се сблъскват със значителни затруднения на валутните пазари.

16.04.2024 11:00 2 мин. четене

Топ германска банка ще предлага крипто услуги

Най-голямата федерална банка в Германия, Landesbank Baden-Württemberg (LBBW), с активи на обща стойност 333 милиарда евро, създаде стратегическо партньорство с Bitpanda Technology Solutions, водеща европейска крипто платформа.

16.04.2024 10:00 1 мин. четене

БРИКС: Съюзът призовава Близкия изток да зареже долара в търговията с петрол

Напрежението в Близкия изток нараства след серия от над 300 ракетни атаки с дронове, извършени от Иран срещу Израел, които бяха прихванати от защитната система “Железен купол”.

16.04.2024 7:00 1 мин. четене

Ето към кои крипто акции да се насочите през април

През изминалата година пазарът на криптовалути отбеляза съживяване след период на охлаждане през 2022 г., задвижван от фактори като регулаторни одобрения на спот Биткойн ETF и очакване на по-ниски лихвени проценти.

15.04.2024 19:20 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.