НАЧАЛО Биткойн

Попитаха Google Bard за цената на Биткойн – ето какво каза

май 27, 2023 15:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Попитаха Google Bard за цената на Биткойн – ето какво каза

Областта на генеративния изкуствен интелект (AI) стана много популярна след пускането на ChatGPT. Последното приложение на Google, Bard, е експериментална AI система с мощни възможности за обработка на езика.

Тя намери приложение в сферата на криптовалутите, където се използва за генериране на потенциални ценови движения за различни дигитални активи.

Наскоро попитаха Bard да прогнозира потенциалната цена на Биткойн (BTC) до края на 2023 г. Чатботът подчерта присъщата трудност при точното определяне на цената на Биткойн поради зависимостта ѝ от фактори като глобалния икономически климат.

Въпреки това AI системата представи както мечи, така и бичи прогнози въз основа на прозренията на експерти от индустрията:

“Докато някои експерти смятат, че Биткойн може да достигне $50,000 през 2023 г., други очакват спад до $20,000 или дори по-ниско. В крайна сметка цената на Биткойн остава непредсказуема и се влияе от множество фактори”.

Освен това Bard сподели забележителни ценови прогнози за края на 2023 г. от известни институции и платформи.

Например, CoinPriceForecast оценява цената на Биткойн на $35,085, Finder.com – на $35,459, а крипто борсата Binance – на $26,364.

Важно е да се отбележи, че Биткойн все още е в процес на възстановяване от мечия пазар през 2022 г., по време на който отбеляза значителен спад от близо 70% от историческия си връх.

Bard изтъкна и два ключови фактора, които оказват влияние върху цената на BTC. Първо, състоянието на икономиката играе решаваща роля, тъй като процъфтяващата икономика обикновено насърчава инвеститорите да приемат по-рискови активи като Биткойн.

Второ, институционалното приемане на Биткойн се счита за значимо. Чатботът на Google обясни, че повишеният интерес от страна на институционалните инвеститори има потенциала да повиши цените.

Освен това Бард призна влиянието на основната технология на Биткойн върху стойността му, тъй като напредъкът в свързаните технологии прави използването на Биткойн по-достъпно и удобно.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Може ли Биткойн да достигне $1,000,000 до 2025 г.?

Биткойн ентусиастите често правят оптимистични прогнози за бъдещата стойност на любимата си криптовалута. След неотдавнашния мини-бичи полет се спекулира, че Биткойн, най-голямата дигитална монета в света, потенциално може да достигне цена от $1 милиона до 2025 г.

юни 2, 2023 7:00 2 мин. четене

Изкуственият интелект предсказва прогреса на Биткойн за 2023 – Кога е следващият бичи пазар?

Изкуственият интелект (AI) представлява нова граница в областта на криптовалутните инвестиции, и много се очаква от неговата способност да предсказва трендовете на пазара на Биткойн.

юни 1, 2023 19:33 5 мин. четене

AI и Биткойн: Как може изкуственият интелект да повлияе на крипто

AI предизвика сериозно вълнение с потенциала си за експоненциален растеж и си струва да се проучи влиянието му върху различни области, включително върху Биткойн.

юни 1, 2023 8:00 2 мин. четене

Цената на Биткойн падна до $23,000 в Австралия

Във вторник австралийското подразделение на Binance, най-голямата борса за криптовалути в света, отбеляза 20% разлика в цената на Биткойн в сравнение с други борси. Това показва, че клиентите са побързали да ликвидират позициите си.

май 31, 2023 14:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.