НАЧАЛО Други

Polkadot навлиза на музикалната сцена чрез партньорство с Beatport

март 15, 2023 18:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polkadot навлиза на музикалната сцена чрез партньорство с Beatport

Beatport и Polkadot ще си сътрудничат в създаването на нова платформа за електронна музика, наречена Beatport.io, за която в момента има списък с чакащи.

Платформата има за цел да позволи на артистите, продуцентите и звукозаписните компании да се възползват от Web3, като същевременно позволи на музикалните фенове да разглеждат дигитални колекции и да задълбочат връзката си с любимите им артисти и диджеи.

Ново партньорство с Polkadot

Двете компании ще работят и по осъществяването на реални събития, които ще отпразнуват новите NFT колекции в платформата, като през следващите 18 месеца са планирани десет събития.

Beatport е основен елемент в диджейската общност от почти 20 години, с каталог от над 16 милиона песни и мрежа от почти 100,000 звукозаписни компании. Платформата се възползва от общността чрез стрийминг, плъгини, звукови пакети и други функции, които са благоприятни за днешния Web3 пейзаж.

Навлизането на Polkadot в сектора на музиката с платформа от този размер и мащаб е сравнително спокойно начало на 2023 г. Базираната на Polkadot платформа Astar Network беше домакин на хакатон по-рано тази година със спонсор Toyota.

Последното партньорство с Beatport обаче вероятно ще разтърси нещата за Polkadot.

Музика и блокчейн

Други Web2 музикални платформи, като Spotify, опипват почвата, докато блокчейни като Solana и базираният на Flow ChartStars агресивно се изградиха и в тази област.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн ще претърпи изключителен подем – Тим Дрейпър


VAULT, платформа от съоснователите на платформата за спортни залагания FanDuel, се изгражда върху Solana, докато ChartStars работи с Billboard и Universal Music Group.

Много проекти на различни вериги работят за промяна на начина, по който взаимодействаме с музиката, а Web3 може да е ключът към осъществяването на тази инициатива.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Планът на Ч. Палихапития за разобличаване на счупената финансова система на САЩ

Чамат Палихапития, милиардер и рисков капиталист, наскоро сподели мнението си за кризата във финансовата система на САЩ в новия епизод на подкаста “All-In”.

март 27, 2023 7:00 1 мин. четене

Animoca Brands отхвърля твърденията за съкращаване на фонд и спад на оценката

Animoca Brands, компания за рисков капитал и разработчик на Web3 игри, отхвърли твърденията, че е намалила целевата стойност на своя metaverse фонд с $200 милиона или с 20%, до $800 милиона поради нестабилността на крипто пазара и нестабилността в банковия сектор.

март 26, 2023 18:00 1 мин. четене

Президентът на Ел Салвадор премахва данъците върху технологичните иновации

В четвъртък вечерта президентът Найб Букеле обяви, че планира да предложи на Конгреса на Ел Салвадор законопроект за премахване на данъците върху технологичните иновации.

март 26, 2023 15:00 1 мин. четене

CBDC на ОАЕ ще играе важна роля в международните търговски разплащания

Централната банка на Обединените арабски емирства (ОАЕ) наскоро представи нов план за емитиране на дигиталната си валута, известна като “дигитален дирхам”.

март 26, 2023 9:00 1 мин. четене