Home

Polkadot (DOT): Софтуер или ценна книга?

06.11.2022 13:07 3мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polkadot (DOT): Софтуер или ценна книга?

Даниел Шьонбергер, главен юридически директор на Web3 Foundation, организация с нестопанска цел, която стои зад разработването на платформите Polkadot (DOT) и Kusama (KSM), споделя важна актуализация за състоянието на токена DOT.

DOT е токен, а не ценна книга

В публикация, споделена от главния блог на W3F в петък, 4 ноември 2022 г., Шьонбергер обяви, че DOT на Polkadot е софтуер, а не ценна книга.

Според изявлението му представителите на W3F са прекарали почти три години в дискусии с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Те са работили, за да приведат статута и използването на DOT в съответствие с всички изисквания на Рамката за анализ на “инвестиционния договор” за дигитални активи от Финансовия център на SEC.

От идеологическа гледна точка тази политика беше стрес тест за проактивния подход във взаимодействието между проектите за криптовалути и регулаторните органи в САЩ.

Както видяхме, залогът беше висок, а възможността за грешка – малка. Каквото и да беше необходимо, за да може DOT, родният токен на блокчейна Polkadot, да бъде – или да се превърне – в ценна книга, ние бяхме готови да го направим. И така, решихме да се опитаме да приемем предложението на служителите от FinHub на SEC да “дойдат и да поговорят с нас”.

През последните три години ролята и функционалността на DOT се трансформираха или “морфираха”. По този начин към ноември 2022 г. токенът вече не е ценна книга: той просто прилича на “софтуер”.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana


САЩ имат най-строгите закони, когато става въпрос за предложения на нерегистрирани ценни книжа. Множество крипто гиганти, включително Ripple, FTX и Celsius, бяха подложени на критики поради неясните статути на техните криптовалути.

BTC и DOT са единствените криптовалути, които не са ценни книжа?

Общността на Polkadot приветства съобщението на Шьонбергер. Робинзон Бърки, бивш директор по растежа на DeFi хъба на Polkadot Acala Network, подчерта, че DOT е първият алткойн в историята с такъв впечатляващ статут.

Междувременно изявлението му беше отречено от агресивните “войници” на XRP армията: те подчертаха, че SEC не е потвърдила несигурния статут на DOT.

Също така, някои от неговите последователи припомниха, че още през 2020 г. Blockstack PBC подаде отчет до SEC, за да потвърди, че токена Stacks (STX) не е ценна книга.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Набира ли DogWifHat инерция и може ли да се насочи към нови върхове?

DogWifHat (WIF) се очертава като важен меме токен, който скочи от $1.60 до над $2.80 за малко повече от седмица, с потенциал да достигне $3.50 и повече.

23.07.2024 22:00 2мин. четене

Очаква се рали за XRP, тъй като инвестициите на китовете се увеличават

Наскоро XRP показа признаци на потенциален пробив след дълъг период на ценова стабилност, като инвеститорите очакват евентуално покачване над $0.60.

23.07.2024 20:30 1мин. четене

Анализатор прогнозира, че Avalanche ще последва скока на Solana – ето каква е целта му

Известен крипто анализатор прогнозира, че Avalanche (AVAX), конкурент на Етериум (ETH), ще отрази неотдавнашното възходящо движение на Solana (SOL).

23.07.2024 20:00 1мин. четене

Всички стари криптовалути ще се появят на Уолстрийт според експерт

По време на участието си в предаването Squawk Box на CNBC крипто експертът Антъни Помплиано сподели прозренията си за потенциалния приток на средства в спот Етериум ETF.

23.07.2024 18:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.