НАЧАЛО Алткойни

Polkadot (DOT): Софтуер или ценна книга?

ноември 6, 2022 13:07 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Polkadot (DOT): Софтуер или ценна книга?

Даниел Шьонбергер, главен юридически директор на Web3 Foundation, организация с нестопанска цел, която стои зад разработването на платформите Polkadot (DOT) и Kusama (KSM), споделя важна актуализация за състоянието на токена DOT.

DOT е токен, а не ценна книга

В публикация, споделена от главния блог на W3F в петък, 4 ноември 2022 г., Шьонбергер обяви, че DOT на Polkadot е софтуер, а не ценна книга.

Според изявлението му представителите на W3F са прекарали почти три години в дискусии с Комисията по ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Те са работили, за да приведат статута и използването на DOT в съответствие с всички изисквания на Рамката за анализ на „инвестиционния договор“ за дигитални активи от Финансовия център на SEC.

От идеологическа гледна точка тази политика беше стрес тест за проактивния подход във взаимодействието между проектите за криптовалути и регулаторните органи в САЩ.

Както видяхме, залогът беше висок, а възможността за грешка – малка. Каквото и да беше необходимо, за да може DOT, родният токен на блокчейна Polkadot, да бъде – или да се превърне – в ценна книга, ние бяхме готови да го направим. И така, решихме да се опитаме да приемем предложението на служителите от FinHub на SEC да „дойдат и да поговорят с нас“.

През последните три години ролята и функционалността на DOT се трансформираха или „морфираха“. По този начин към ноември 2022 г. токенът вече не е ценна книга: той просто прилича на „софтуер“.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Google Cloud става валидатор в мрежата на Solana


САЩ имат най-строгите закони, когато става въпрос за предложения на нерегистрирани ценни книжа. Множество крипто гиганти, включително Ripple, FTX и Celsius, бяха подложени на критики поради неясните статути на техните криптовалути.

BTC и DOT са единствените криптовалути, които не са ценни книжа?

Общността на Polkadot приветства съобщението на Шьонбергер. Робинзон Бърки, бивш директор по растежа на DeFi хъба на Polkadot Acala Network, подчерта, че DOT е първият алткойн в историята с такъв впечатляващ статут.

Междувременно изявлението му беше отречено от агресивните „войници“ на XRP армията: те подчертаха, че SEC не е потвърдила несигурния статут на DOT.

Също така, някои от неговите последователи припомниха, че още през 2020 г. Blockstack PBC подаде отчет до SEC, за да потвърди, че токена Stacks (STX) не е ценна книга.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Fantom пуска версия 2 на стабилната си монета

Миграцията от версия 1 ще доведе до ликвидиране на всички позиции, при които дългът по fUSD е равен или по-голям от FTM, който го обезпечава.

януари 31, 2023 10:05 2 мин. четене

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Най-добрата криптовалута за начинаещи през 2023

Ако се чудите коя е най-добрата криптовалута за закупуване през 2023 година, много от вас ще останат шокирани, защото не е е Биткойн, а…

януари 30, 2023 19:35 5 мин. четене

Може да предстои голямо движение за Polygon и още един алткойн, твърди трейдър

Популярен пазарен коментатор сподели вижданията си за предстоящото ценово действие на два алткойна с големи пазарни капитализации.

януари 30, 2023 19:00 1 мин. четене