НАЧАЛО Други

Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

24.02.2024 21:00 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Полицията в Хонконг разкри схема за пране на пари за близо $2 милиарда

Властите в Хонконг разкриха, че са разбили значителна глобална схема за пране на пари, като са използвали конвенционалната банкова система, за да изперат около $1.8 милиарда.

Понастоящем са задържани седем лица, обвинени в организирането на “широкомащабен транснационален синдикат”, който е действал чрез подставени дружества, снабдени с измамни банкови сметки, според доклад на Associated Press. Измислените предприятия са твърдели, че участват в международната търговия, като разследващите са посочили една-единствена банкова сметка в Хонконг, по която в рамките на един ден са постъпили зашеметяващите $12.8 милиона от чужбина.

Въпреки че разследването продължава, се предполага, че около 20% от изпираните средства могат да бъдат проследени до неразкрита измама с мобилни приложения в Индия.

Директорът на Бюрото за финансови разследвания на митниците на Хонконг заяви, че съвместните усилия с индийските власти са разкрили връзки между изпраните пари и две бижутерски компании, замесени в аферата.

Всичките седем задържани лица са жители на Хонконг на възраст между 23 и 74 години. Предполагаемият ръководител на групата, за когото се съобщава, че е на 34 години, е бил задържан в края на януари.

Властите твърдят, че това дело за пране на пари бележи важен етап за Хонконг, надминавайки предишното второ по големина дело на територията, разбито през януари 2023 г., което включваше $767 милиона незаконни средства.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

БРИКС: Руски министър с важно съобщение за финансовото бъдеще на съюза

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков сподели в интервю, че страните от БРИКС обсъждат използването на трансакции със стабилни монети и на платформа за плащания в CBDC с цел подобряване на финансовата интеграция.

24.04.2024 7:00 1 мин. четене

БРИКС: Ще замени ли съюза долара с криптовалути?

Страните от БРИКС развиват смела програма за отказ от щатския долар в полза на единна криптовалута за международна търговия.

23.04.2024 16:00 2 мин. четене

Уличиха двама адвокати от SEC в неправомерни действия срещу крипто проект

Двама адвокати на Комисията по ценните книжа и борсите (SEC) – Майкъл Уелш и Джоузеф Уоткинс – подадоха оставка след критики от страна на федерален съдия за работата им по крипто дело, свързано с платформата DEBT Box на Digital Licensing Inc.

23.04.2024 15:00 1 мин. четене

Прогноза за бъдещето на долара от Morgan Stanley

Morgan Stanley прогнозира светло бъдеще за щатския долар (USD), въпреки опасенията във финансовата сфера за неговата уязвимост в условията на многополюсен валутен пейзаж.

23.04.2024 14:00 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.