НАЧАЛО Други

Полицай изложи на риск криптовалутите на инвеститор в САЩ

декември 22, 2022 9:06 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Полицай изложи на риск криптовалутите на инвеститор в САЩ

Макар че самостоятелното попечителство се смята за най-добрия начин за подсигуряване на средствата ви, мнозина не отчитат рисковете, свързани с физическото съхранение на сийд фразите.

При претърсване, извършено от щатската полиция в Невада, сийд фразата на заподозрян става публично достояние, след като е засечена от бодикамера.

Видеоклип, който се разпространява с невероятни темпове в Twitter, показва как двама полицейски служители претърсват колата на заподозрян и се натъкват на листа хартия. При разгъването на листата се разкрива фразата на заподозрения, която е написана на ръка.

Тъй като инцидентът е записан от камерата на един от полицаите, фразата на заподозрения вече е публична информация.

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао видя видеото и предупреди инвеститорите да научат различните рискове, свързани с различните методи за съхранение на криптовалути. Той заяви:

Аз съм привърженик на свободния избор. Чувствайте се свободни да съхранявате криптовалутите си както пожелаете. Но научете рисковете, свързани с всеки метод.

Видеоклипът предизвика разговори около най-добрия начин за съхранение на сийд фрази, като най-популярното предложение беше запомняне на фразата. Макар че идеята за научаване на уникална комбинация от 12 или 24 думи наизуст да звучи сигурно, CZ посочи, че способността на човешкия ум да забравя е един от най-големите недостатъци, когато става въпрос за съхраняване на важна информация.

Арестът на бившия главен изпълнителен директор на FTX Сам Банкман-Фрийд за предполагаемо присвояване на средства се възприе като сигнал за преосмисляне на стратегиите за дългосрочно съхранение на криптовалути.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: 2024 г. ще е изключително добра за Биткойн и Етериум – Раул Пал


Макар че незабавната реакция беше да се изтеглят средствата от криптоборсите, главните изпълнителни директори започнаха да уверяват инвеститорите в сигурността на техните средства, независимо от това къде възнамеряват да съхраняват криптовалутите си.

От другата страна на спектъра, Рей Юсеф, главен изпълнителен директор на криптоборсата Paxful, застана на страната на идеята за самостоятелно попечителство на Биткойн. Той обеща да изпраща седмични напомняния на всички инвеститори да преместят средствата си от борсата.

Единствената ми отговорност е да ви помагам и да ви служа. Ето защо днес изпращам съобщение на всички наши потребители да преместят своите BTC в самопопечителствани портфейли. Не трябва да държите спестяванията си в Paxful или в която и да е друга борса, а да държите само това, което търгувате тук„, заяви той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

FTX: Банкман-Фрийд може да е използвал клиентски средства, за да инвестира в неясна фирма

Американските прокурори твърдят, че инвестицията на Сам Банкман-Фрийд (SBF) в Modulo вероятно е била направена с помощта на незаконно присвоени пари от депозити на клиентите.

януари 27, 2023 16:21 2 мин. четене

Yuga Labs няма регистрирани авторски права за Bored Ape Yacht Club

Според информацията от съдебни документи по делото между Райдър Рипс и Yuga Labs, компанията майка на Bored Ape Yacht Club (BAYC) няма регистрирани авторски права за изображенията в NFT колекцията си.

януари 27, 2023 14:17 2 мин. четене

Роднините на Сам Банкман-Фрийд не сътудничат на FTX за разследването

Някои от близките роднини на Сам Банкман-Фрийд не сътрудничат на разследването свързано с FTX и според адвокатите на компанията трябва да бъдат разпитани в съда.

януари 27, 2023 12:30 2 мин. четене

Роджър Вер дължи $20 милиона на Genesis

Роджър Вер обвинен в неизпълнението на задължения към Genesis в размер на $20 милиона.

януари 27, 2023 9:59 2 мин. четене