Home

Подкрепена от Tether компания обвинена в измама

06.07.2024 9:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Подкрепена от Tether компания обвинена в измама

Изходът от тази съдебна битка може потенциално да определи бъдещите регулаторни подходи към крипто и AI компаниите, като повлияе на начина, по който тези сектори управляват финансовите отчети и въпросите на корпоративното управление занапред.

Техните твърдения обвиняват главния изпълнителен директор и главния оперативен директор на Northern Data, че са подвели инвеститорите и регулаторните органи относно финансовата стабилност на компанията. Те твърдят, че Northern Data е укрила сериозни данъчни задължения и е работила с минимални парични резерви, въпреки че е представяла стабилен финансов имидж пред заинтересованите страни.

Ръководителите твърдят още, че финансовото състояние на Northern Data е било несигурно, като задълженията са превишавали наличните средства и е имало значителни месечни разходи.

Моментът, в който е заведен искът, е от решаващо значение, тъй като Northern Data се е подготвяла за високопрофилно първично публично предлагане в САЩ с потенциална оценка от $10 до $16 милиарда.

Това съдебно оспорване не само заплашва да провали тези планове, но и повдига по-широки въпроси за корпоративното управление в секторите на криптовалутите и изкуствения интелект. Участието на Tether, основен играч на крипто пазара, засилва контрола върху интегритета на операциите и финансовите разкрития на Northern Data.

Освен това искът подчерта предизвикателствата, с които се сблъскват компаниите при поддържането на прозрачност и спазването на регулаторните изисквания в условията на бърз растеж на индустрията. В него се подчертава необходимостта от стабилни практики за финансов надзор и управление, за да се защитят инвеститорските интереси и да се поддържа доверието на пазара.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Крипто Крими Новини

Chainalysis стартира инициатива за борба с фишинг измамите в крипто сектора

Chainalysis представи резултатите от операция Spincaster – мащабна инициатива, насочена към борба с фишинг измамите – вид измама, която причини значителни финансови загуби в крипто сектора от май 2021 г. насам.

18.07.2024 20:00 2мин. четене

Robinhood се изправя пред съдебна процедура във връзка с нарушения в рефералната програма

Федерален съдия постанови, че Robinhood трябва да плати $9 милиона за уреждане на съдебно дело относно програмата си за препорки, за която бе установено, че нарушава законите за защита на потребителите, изпращайки неправомерни съобщения.

18.07.2024 19:00 1мин. четене

ФБР разкри измамна крипто схема на стойност $2.5 милиона

ФБР и Кралската полиция на Тайланд разкриха „pig butchering“ схема, при която жертвите от САЩ са били измамени с над $2.5 милиона долара под формата на Tether (USDT).

18.07.2024 14:30 1мин. четене

Някой се опитва да разбие акаунтите на потребителите на Mt. Gox

На фона на продължаващото изплащане на дължимите средства на пострадалите потребители при хака на Mt.Gox, бяха регистрирани опити за неоторизиран достъп до сметките им.

18.07.2024 12:00 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.