Home

Почти 40% от всички Етериум токени са стейкнати

11.07.2024 15:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Почти 40% от всички Етериум токени са стейкнати

Етериум (ETH) достигна безпрецедентен връх на стейкнатите токени от приблизително 47.38 милиона ETH, което представлява около 39.4% от общото предлагане (120,209,171 ЕTH) към момента на писане а статията. 

Данните на Santiment показват и промяна в начина на разпределение на ETH, като частта от ETH, която се държи в портфейли, съдържащи над 10 милиона ETH, се е увеличил с 29.1% през последните две години.

Обратно, притежанията в по-малки и средни портфейли (с изключение на Beacon договора за депозит) са намалели, което отразява тенденцията към стейкинг.

Скокът на стейкнатите токени идва, тъй като все повече потребители разпределят средствата си, за да станат валидатори. Тези валидатори заключват своите ETH, за да подкрепят новия консенсусен алгоритъм на мрежата, познат като доказателство за залог (PoS) като в замяна получават възнаграждения. Въпреки тези възнаграждения Етериум остава дефлационна криптовалута поради факта, че таксите за транзакции се изгарят.

Докладите сочат, че дългосрочните инвеститори в ETH сега контролират около 78% от предлагането на криптовалутата в обращение. Това означава, че тези, които са държали средствата си повече от година, сега доминират в по-голямата част от циркулиращите ETH токени.

Тези дългосрочни притежатели са по-малко склонни да продават притежанията си. Тази тенденция, при която доминират дългосрочните притежатели се разглежда като бичи индикатор за Етериум, предполагащ повишено доверие сред инвеститорите.

Значителната концентрация на ETH в тези дългосрочни притежатели ефективно намалява количеството на криптовалутата в обращение, което помага за ограничаване на потенциалния натиск за понижаване на цената ѝ.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето какво трябва да знаете за спот Етериум ETF-ите

От вторник, 23 юли, ще могат да се търгуват нови спот ETF-и за Етериум, които ще позволят на инвеститорите да купуват криптовалутата под формата на акции.

18.07.2024 20:30 2мин. четене

Ето кога мрежата на Polygon ще спре да използва MATIC

На 18 юли мрежата Polygon обяви плановете си да актуализира своя роден токен MATIC до криптовалута, наречена POL, като преходът ще се осъществи на 4 септември.

18.07.2024 16:30 1мин. четене

Ето защо цената на XRP скочи през изминалата седмица

XRP отбеляза значителен скок, като тази седмица поскъпна с над 38% и достигна $0.61, изпреварвайки по-скромния ръст от 12% на Биткойн.

18.07.2024 16:00 2мин. четене

SEC одобри два спот Етериум ETF-a за листване на NYSE

Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC) на САЩ одобри два нови спот Етериум ETF-а : Grayscale ETH Mini Trust и ProShares ETH ETF.

18.07.2024 11:00 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.