Home

Победа за Доналд Тръмп може да изстреля цената на Биткойн до края на годината

07.07.2024 8:30 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Победа за Доналд Тръмп може да изстреля цената на Биткойн до края на годината

С наближаването на президентските избори в САЩ крипто трейдърите и анализаторите спекулират, че победа на Доналд Тръмп може да даде значителен тласък на Биткойн, според Financial Times.

Въпреки очакванията след халвинг събитието, Биткойн е изправен пред предизвикателства от април насам – продажби на активи в САЩ и Германия и изплащането на $9 милиарда от Mt Gox. Пазарните дискусии се съсредоточават върху потенциална “Тръмп търговия“, която да изтласка нагоре водещата криптовалута по-късно през 2024 г.

След халвингът през април BTC спадна с 20% за един месец на фона на фактори като правителствени продажби за $15 милиарда и хедж фондове, които потискат волатилността. Трейдърите търсят катализатор за следващото възходящо движение за Биткойн.

На Тръмп се гледа като на човек, който е благосклонен към криптовалутите, като нараства оптимизмът за това, че победата му ще се отрази благоприятно на индустрията и регулациите. Анализаторите предполагат, че енергийните политики на Тръмп биха могли да подпомогнат крипто добива. Продължават опасенията относно предишните предложения на Байдън за крипто данъчно облагане.

Потенциалните политики на Тръмп – по-висок дефицит на САЩ, мита и намаляване на данъците – биха могли да повишат инфлацията и доходността на държавните ценни книжа, което да повлияе на Биткойн като хедж, констатира Джеф Кендрик от Standard Chartered.

Въздействието на “Тръмп търговията” върху BTC зависи от съперника му на изборите. Според прогнозите на RealClearPolitics Тръмп има 55%, а Байдън – 16.5%. Наративите и възприятията движат пазарните нагласи, което може да доведе до засилване на BTC при вяра в победа за Тръмп.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн проби $66,000 и продължава да върви нагоре

Биткойн (BTC) отново се върна на бичия път, като се приближи до ключовата бариера от $70,000.

19.07.2024 19:03 1мин. четене

Биткойн може да продължи нагоре, ако задържи това ниво на подкрепа

Аанализаторът Бенджамин Коуен предполага, че вероятността Биткойн (BTC) да отбележи значително ценово повишение ще нарасне, ако успее да надмине ключова пълзяща средна.

19.07.2024 17:30 1мин. четене

Близнаците Уинкълвос даряват $1 милион в Биткойн, за да подкрепят борбата за Сената срещу Елизабет Уорън

На 18 юли Тайлър Уинкълвос, съосновател на крипто борсата Gemini, обяви забележително политическо дарение на стойност $500,000 в BTC в подкрепа на кампанията на Джон Дийтън за Сената в Масачузетс.

19.07.2024 14:30 1мин. четене

Биткойн и Етериум опции на стойност $1.8 милиарда изтичат днес

Днес изтича срокът на валидност на опции за Биткойн (BTC) и Етериум (ETH) на стойност близо $1.8 милиарда, което поражда очаквания за засилване на пазарните сътресения.

19.07.2024 14:06 2мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.