НАЧАЛО Биткойн

Петролът, златото и крипто падат – долара върви нагоре

май 13, 2023 17:11 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Петролът, златото и крипто падат – долара върви нагоре

Неотдавнашното укрепване на долара оказа натиск върху цените на суровия петрол. Въпреки някои прекъсвания на доставките в Ирак и Канада, смесените сигнали от петролната индустрия оставиха търговците на енергия несигурни. 

Ирак сигнализира, че няма да има по-нататъшно намаляване на добива от ОПЕК+, като иракският министър на петрола Хаян Абдел-Гани заяви, че страната не може да намали повече добива. 

В резултат на опасенията относно търсенето на суров петрол от САЩ и Китай се очаква цените на петрола да завършат седмицата с понижение. Макар че потенциалното презареждане на SPR (стратегически петролен резерв) от страна на САЩ може да предотврати достигането на нови месечни дъна, възможно е да се стигне до по-нататъшно смекчаване на цените.

В петък щатският долар се повиши и се насочи към най-големия си седмичен ръст от февруари насам.

Златото е изправено пред леко отдръпване поради засилката на долара, като нивата на подкрепа се колебаят около $2,000. Въпреки това се очаква златото да получи стабилни потоци от сигурни убежища, тъй като Уолстрийт продължава да се притеснява от геополитическото напрежение, безизходицата по отношение на тавана на дълга и регионалните банкови проблеми.

Въпреки че институционалните инвеститори продадоха голяма част от неотдавнашното рали на златото, сега те отново купуват благородния метал, отбелязвайки най-голямото еднодневно увеличение с покупки на ETF от близо два месеца.

Понастоящем Биткойн изпитва спад поради рязкото поскъпване на долара и опасенията на Уолстрийт относно макрорисковете. Докато не настъпи регулаторна яснота в САЩ, флагманската криптовалута вероятно ще остане обект на допълнителен натиск за понижение.

Цената на Биткойн се понижи значително с почти 10% през последните 7 дни. Този спад породи опасения относно нивото на подкрепа от $25,000 и дали то ще се задържи. 

Трейдърите и инвеститорите следят отблизо пазара, за да видят дали цената на Биткойн (BTC) ще се стабилизира и ще отскочи от това критично ниво. 

Настоящите пазарни нагласи и ценовото действие ще играят съществена роля при определянето на бъдещата посока на Биткойн и дали актива може да възстанови възходящата си инерция.

Също така се прокрадват мисли, че с наближаването на президентските избори в САЩ през 2024 г., то крипто индустрия може да е на прага на потенциална трансформация.

Едно от потенциалните предизвикателства, с които Биткойн може да се сблъска, е въвеждането на по-строги регулации.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Основателят на Terra е обвинен във финансиране на опозиционна партия в Черна гора

До Куон, основател на Terraform Labs, е подложен на проверка заради предполагаеми връзки с черногорски политик.

юни 10, 2023 18:00 1 мин. четене

Пакистан разкри амбициозен план за дигитална валута

Държавната банка на Пакистан наскоро обяви плана си за създаване на дигитална валута, подобна на Биткойн, присъединявайки се към други държави в стремежа им да създадат дигитална валута на централната банка (CBDC).

юни 10, 2023 15:00 2 мин. четене

Изкуствен интелект: Американски сенатори прокарват законопроекти за технологията

В четвъртък американски сенатори внесоха два двупартийни законопроекта за изкуствения интелект, в които се разглеждат опасенията, свързани с технологията и се цели да се избегне всякаква поява на плагиатство.

юни 10, 2023 13:00 2 мин. четене

Сделката за тавана на дълга ще ускори срива на долара – Рон Пол

Бившият конгресмен Рон Пол предупреди, че приетият наскоро “Закон за фискалната отговорност” ще има тежки последици за американската икономика и ще засегне най-вече американските граждани.

юни 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.