НАЧАЛО Регулации

Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

март 20, 2023 7:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Питър Шиф смята, че банковите регулации могат да задълбочат икономическата криза

Балансът между регулациите и банковите институции се обсъжда отдавна, особено след големи икономически кризи. Питър Шиф, известен икономист, изрази убеждението си, че разширяването на банковите регулации може да допринесе за задълбочаване на икономическите кризи.

Шиф сравни неотдавнашното падане на големите банки в САЩ с финансовата криза от 2008 г., предизвикана главно от срива на жилищния пазар. Въпреки това той смята, че проблемът е бил причинен от “твърде много правителствени регулации”.

Шиф изтъкна, че правителството на САЩ е въвело нови банкови регулации след финансовата катастрофа от 2008 г., обещавайки, че “това, което се случва в момента, никога повече няма да се повтори”. Въпреки това той твърди, че кризата ще се задълбочи заради увеличаването на регулациите.

 

Неотдавнашен анализ на Silicon Valley Bank (SVB), извършен от група икономисти, разкрива, че близо 190 банки в САЩ са застрашени от фалит, предизвикан от вложителите.

В проучването се подчертава, че паричните политики, определяни от централните банки могат да навредят на дългосрочните активи като държавни облигации и ипотеки, което да доведе до загуби на банките.

Намирането на правилния баланс между регулациите и банковите институции е от решаващо значение според Шиф, особено като се има предвид, че регулаторните органи на Пуерто Рико затвориха банката му поради неспазване на изискванията на 4 юли 2022 г. Това събитие послужи като напомняне за необходимостта от регулации, които да защитават вложителите и инвеститорите, като същевременно гарантират, че банките ще останат печеливши и жизнеспособни.

Продължаващата дискусия около банковите регулации и финансовата индустрия доведе и до подновяване на интереса към алтернативни форми на валута, като например Биткойн. Крипто Twitter побърза да напомни на Шиф защо милиони хора по света подкрепят приемането на BTC в стремежа си към финансова свобода.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн е изправен пред трудни условия въпреки скорошните печалби


От друга страна, крипто предприемачите затвърдиха мнението си за епичното завръщане на Биткойн, като бившият главен технологичен директор на Coinbase, Баладжи Сринивасан прогнозира, че стойността на Биткойн ще достигне $1 милион в рамките на 90 дни.

Тъй като финансовата индустрия се развива, намирането на правилния баланс между регулациите и банковите институции остава критично предизвикателство. Въпреки това, с продължаване на дискусиите и анализите, е възможно да се разработят ефективни закони, които защитават вложителите и инвеститорите, като същевременно насърчават растежа и стабилността на финансовата индустрия.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Регулации Новини

Използването на Биткойн в Бали може да ви вкара в затвора

Използването на криптовалути в момента е широко разпространено, като множество правителства по света приемат дигиталните активи.

май 29, 2023 13:32 2 мин. четене

Г-7 обръщат внимание на регулирането на изкуствения интелект

Държавните служители служители на Г-7 ще се съберат в Япония на 30 май за среща, на която ще бъдат разгледани предизвикателствата, свързани с AI генеративните инструменти, като ChatGPT.

май 29, 2023 12:00 1 мин. четене

Азиатски регулатор прекрати дейността на голяма крипто борса

Комисията по ценните книжа (SC) на Малайзия нареди на Huobi Global Limited да прекрати дейността си в страната поради нерегистрираната си дейност като крипто борса.

май 23, 2023 15:14 2 мин. четене

Крипто индустрията във Великобритания процъфтява на фона на регулаторните сътресения

Потенциалните ползи от регулаторната несигурност в Съединените щати за крипто индустрията в Обединеното кралство са тема на дискусия.

май 20, 2023 20:15 3 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.