НАЧАЛО Други

People’s Bank of China с патент за крипто портфейл

юни 27, 2018 9:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
People’s Bank of China с патент за крипто портфейл

Патентната заявка е подадена в Държавната служба за интелектуална собственост на Китай (SIPO) в петък, 22-ри юни.

Лабораторията за изследване на цифрови валутни в Китайската народна банка (PBoC) подаде нов патент тази седмица за цифров портфейл, който ще позволи на потребителите да проследят историята на своите транзакции.

Новият патент очертава начина, по който предложеният цифров портфейл може да се използва за проследяване на данните за транзакциите в координация с централизирана агенция за регистрация на емисии на цифрова валута. Портфейлът би позволил сигурността с множество подписи и ще управлява цифрови активи, които са криптирани, като съществуващи криптовалути, със собствени ключове.

Заявките за транзакции ще дадат резултати, включително типа на цифровата валута, сумата, валутата на източника, както и идентификацията на портфейлите за източника и дестинацията.

Новият патент за тази седмица е част от дългосрочната визия за блокчейн интеграцията, преследвана от централната банка на Китай. Докато правителството поддържа твърда позиция по отношение на децентрализираните криптовалути като Биткойн (BTC), PBoC разследва подробно ползите от използването на основната им технология за съществуващата финансова система.

Управителят на PBoC Джоу Сяоочуан предложи цифровите валути в крайна сметка да намалят паричното обращение и са „технологично неизбежни“, като същевременно подчертават ролята на PBoC за контролиране на „непредсказуемите ефекти“ на някои приложения на блоккчейн.

Само този месец PBoC разкри нова система, задвижвана от блокчейн, с интелигентна договорна функционалност, предназначена да копира хартиени чекове.

Отвъд PBoC, през 2017 г. Китай като цяло е докладвал, че е подал повече патенти за блокчейн технология от всяка друга страна със Световната организация за интелектуална собственост (WIPO).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Чанпен Джао: Сам Банкман-Фрийд е един от най-големите измамници в историята

Главният изпълнителен директор на Binance Чанпен „CZ“ Джао нарече Сам Банкман-Фрийд „един от най-големите измамници в историята“, след като неговата криптоборса FTX се срина и остави повече от един милион кредитори без пари.

декември 8, 2022 9:53 1 мин. четене

Най-голямата финансова криза в историята идва – Нуриел Рубини

Дългът в целия свят нараства, тъй като правителствата, предприятията и гражданите започнаха да харчат и да вземат заеми по време на пандемията и след нейното отшумяване.

декември 8, 2022 6:38 1 мин. четене

Колко точно богат е Майкъл Сейлър?

Майкъл Сейлър е бизнес мениджър и предприемач от Съединените щати. Той е съосновател и главен изпълнителен директор на MicroStrategy. Компанията предлага бизнес разузнаване, мобилни приложения и облачни услуги.

декември 8, 2022 0:57 1 мин. четене

Ripple: Коя е най-голямата заплаха в делото срещу SEC?

Адвокат Джон Дийтън, основател на Crypto Law и привърженик на Ripple, посочи каква според него е най-голямата заплаха за Ripple в делото с Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC).

декември 7, 2022 19:20 1 мин. четене