НАЧАЛО Други

People’s Bank of China с патент за крипто портфейл

юни 27, 2018 9:21 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
People’s Bank of China с патент за крипто портфейл

Патентната заявка е подадена в Държавната служба за интелектуална собственост на Китай (SIPO) в петък, 22-ри юни.

Лабораторията за изследване на цифрови валутни в Китайската народна банка (PBoC) подаде нов патент тази седмица за цифров портфейл, който ще позволи на потребителите да проследят историята на своите транзакции.

Новият патент очертава начина, по който предложеният цифров портфейл може да се използва за проследяване на данните за транзакциите в координация с централизирана агенция за регистрация на емисии на цифрова валута. Портфейлът би позволил сигурността с множество подписи и ще управлява цифрови активи, които са криптирани, като съществуващи криптовалути, със собствени ключове.

Заявките за транзакции ще дадат резултати, включително типа на цифровата валута, сумата, валутата на източника, както и идентификацията на портфейлите за източника и дестинацията.

Новият патент за тази седмица е част от дългосрочната визия за блокчейн интеграцията, преследвана от централната банка на Китай. Докато правителството поддържа твърда позиция по отношение на децентрализираните криптовалути като Биткойн (BTC), PBoC разследва подробно ползите от използването на основната им технология за съществуващата финансова система.

Управителят на PBoC Джоу Сяоочуан предложи цифровите валути в крайна сметка да намалят паричното обращение и са „технологично неизбежни“, като същевременно подчертават ролята на PBoC за контролиране на „непредсказуемите ефекти“ на някои приложения на блоккчейн.

Само този месец PBoC разкри нова система, задвижвана от блокчейн, с интелигентна договорна функционалност, предназначена да копира хартиени чекове.

Отвъд PBoC, през 2017 г. Китай като цяло е докладвал, че е подал повече патенти за блокчейн технология от всяка друга страна със Световната организация за интелектуална собственост (WIPO).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

$2.8 милиарда дефицит в баланса на Celsius

Тъй като процедурата по несъстоятелност продължава, крипто заемодателят Celsius публикува бюджетните си планове за следващите три месеца.

август 16, 2022 15:57 1 мин. четене

BitGo търси $100 милиона неустойки от Galaxy Digital

Първата сделка за $1 милиард в крипто сектора, обявена в разгара на рекордния ръст на цените на токените миналата година, се разпада, тъй като пазарът обръща голяма част от печалбите – и не всички са доволни.

август 16, 2022 11:42 1 мин. четене

Ето кои са ключовите фактори за възстановяването на крипто пазара

Основателят и управляващ партньор на Skybridge Capital Антъни Скарамучи има оптимистична перспектива за бъдещето на крипто пазарите, като съветва инвеститорите да „прогледнат за настоящата среда“ и да „останат търпеливи и дългосрочни“.

август 15, 2022 15:45 1 мин. четене

Русия започва поетапно пускане на своята дигитална рубла

Върховната банка на Русия разкри, че е започнала да тества проекта си за дигитална рубла и че от 2023 г. тя ще бъде въведена с нови функции.

август 15, 2022 12:34 1 мин. четене