НАЧАЛО Биткойн

Пенсионните фондове ще трябва да се насочат към Биткойн – Майкъл Сейлър

15.05.2024 18:30 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пенсионните фондове ще трябва да се насочат към Биткойн – Майкъл Сейлър

В неотдавнашна публикация в социалните мрежи съоснователят на MicroStrategy Майкъл Сейлър прогнозира, че американските пенсионни фондове, които управляват активи за над $27 трилиона, в крайна сметка ще трябва да включат Биткойн.

Тази прогноза става все по-правдоподобна. Във вторник Инвестиционният борд на щата Уисконсин (SWIB), отговорен за управлението на публичните пенсии на щата, оповести инвестиция от $99 милиона в акции на спот Биткойн ETF на BlackRock (IBIT).

ETF анализаторът на Bloomberg Ерик Балчунас предполага, че този ход може да бъде ключов момент за институционалното приемане, което може да насърчи други пенсионни фондове да последват примера му.

Инвестицията на SWIB е особено значима, като се има предвид традиционно избягваният риск от страна на пенсионните фондове. Това развитие показва нарастващ институционален комфорт по отношение на Биткойн, подкрепен от въвеждането на няколко ETF-а по-рано тази година. Робърт Митчник от BlackRock неотдавна разкри, че големите институционални инвеститори, включително пенсионните фондове, извършват надлежна проверка, преди да инвестират в Биткойн.

Няколко големи компании оповестиха притежанията си в Биткойн ETF преди крайния срок за подаване на тримесечни регулаторни отчети (13F), който изтича на 15 май. Известни имена като JPMorgan, Edmond de Rothschild (Suisse), Wells Fargo и Susquehanna International Group (SIG) вече имат експозиция към Биткойн ETF.

Сайлър по-рано беше прогнозирал, че 2024 г. ще отбележи началото на значително институционално приемане на Биткойн. Тази тенденция изглежда набира сила, като пенсионните фондове започват да приемат Биткойн като част от инвестиционните си портфейли.

 

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Биткойн все още не е приключил бичия си цикъл – какво да следим

Ръководителят на платформата за блокчейн анализи CryptoQuant вярва, че Биткойн (BTC) в момента е само по средата на своя бичи цикъл.

19.05.2024 10:30 1 мин. четене

Ето кои нива на Биткойн (BTC) трябва да следим

Биткойн (BTC) наскоро скочи до най-високото си ниво от повече от месец, показвайки силна възходяща инерция.

19.05.2024 9:00 2 мин. четене

Биткойн вероятно ще стигне $100,000 през 2025 година – ето защо

През последната година стойността на Биткойн се удвои, достигайки приблизително $67,000.

19.05.2024 8:00 2 мин. четене

Биткойн ETF регистрираха $1.3 милиарда входящи потоци през май

През май спот борсово търгуваните фондове (ETF) за Биткойн отбелязаха значителен приток, възстановявайки се от изходящите потоци, наблюдавани през април. С приток от $1.3 милиарда тези ETF-и достигнаха нов връх, като неутрализираха изтеглените през предходния месец $344 милиона.

18.05.2024 23:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.