Home

Пазарът на стабилни монети продължава да спада, достигайки 2-годишно дъно

09.10.2023 6:00 2мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на стабилни монети продължава да спада, достигайки 2-годишно дъно

PayPal Holdings Inc. наскоро представи своя собствена стабилна монета, но този ход не беше достатъчен, за да противодейства на цялостното свиване на сектора на дигиталните активи, който е в основата на повечето криптовалути.

Към септември общата пазарна капитализация на стабилните монети, вид дигитална валута, обвързана с друг клас активи като фиатната валута, възлизаше на $123.8 милиарда, отбелязвайки най-ниската точка от август 2021 г. насам. Тази цифра представлява значителен спад спрямо $137.9 милиарда през декември.

Проучване на CCData разкрива, че обемът на търговията със стабилни монети на централизирани борси като Coinbase Global Inc. е намалял с 28.4% до $331 милиарда през септември, което е най-ниската месечна сума от юли 2020 г. насам. Това свиване съвпада с цялостното намаляване на активността на крипто пазара след поредица от скандали и фалити през 2022 г.

Стабилните монети често се използват за улесняване на търговията между различни криптовалути и за предпазване на авоарите от ценови колебания.

Докато пазарните капитализации на няколко стабилни монети, включително USD Coin (USDC) и BUSD, продължават да намаляват, водещият играч в този сектор, Tether (USDT), разшири господстващото си положение, според CCData. Понастоящем оценяван на $83.4 милиарда, USDT вече съставлява 67.3% от целия пазар на стабилни монети, което е най-високият дял от март 2021 г. насам.

Въвеждането на стабилната монета на PayPal през август отбеляза значителен етап, като това беше първият подобен ход от страна на голяма финансова институция. Някои поддръжници очакваха, че това развитие ще ускори значително приемането на дигитални токени за плащания.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Виталик Бутерин съветва да не се подкрепя единствено крипто политиката

В неотдавнашна статия съоснователят на Етериум Виталик Бутерин предупреди, че не бива да се гласува само въз основа на позицията на кандидатите в подкрепа на криптовалутите.

18.07.2024 10:30 1мин. четене

Скандал с търговия с вътрешна информация: Меме токени скачат след опита за убийство на Тръмп

След покушението срещу Доналд Тръмп на 13 юли крипто пазарът отбеляза рязък ръст на меме монетите като $FIGHT.

18.07.2024 10:00 1мин. четене

Великобритания планира да регулира съвременните AI модели

Новото правителство на Обединеното кралство очерта плановете си за регулиране на усъвършенстваните модели на изкуствен интелект, с което се отклони от предишните политики, както бе подчертано в неотдавнашната реч на крал Чарлз относно законодателната програма, включваща над 35 законопроекта.

18.07.2024 9:30 2мин. четене

Uniswap обяви ново разширение за Google Chrome

Uniswap Labs официално пусна своето разширение за портфейл на Google Chrome след повече от шест месеца забавяне, през които над 793,000 потребители се включиха в списъка на чакащите.

18.07.2024 7:30 1мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към биткойн адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.