НАЧАЛО Други

Пазарът на стабилни монети продължава да спада, достигайки 2-годишно дъно

октомври 9, 2023 6:00 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на стабилни монети продължава да спада, достигайки 2-годишно дъно

PayPal Holdings Inc. наскоро представи своя собствена стабилна монета, но този ход не беше достатъчен, за да противодейства на цялостното свиване на сектора на дигиталните активи, който е в основата на повечето криптовалути.

Към септември общата пазарна капитализация на стабилните монети, вид дигитална валута, обвързана с друг клас активи като фиатната валута, възлизаше на $123.8 милиарда, отбелязвайки най-ниската точка от август 2021 г. насам. Тази цифра представлява значителен спад спрямо $137.9 милиарда през декември.

Проучване на CCData разкрива, че обемът на търговията със стабилни монети на централизирани борси като Coinbase Global Inc. е намалял с 28.4% до $331 милиарда през септември, което е най-ниската месечна сума от юли 2020 г. насам. Това свиване съвпада с цялостното намаляване на активността на крипто пазара след поредица от скандали и фалити през 2022 г.

Стабилните монети често се използват за улесняване на търговията между различни криптовалути и за предпазване на авоарите от ценови колебания.

Докато пазарните капитализации на няколко стабилни монети, включително USD Coin (USDC) и BUSD, продължават да намаляват, водещият играч в този сектор, Tether (USDT), разшири господстващото си положение, според CCData. Понастоящем оценяван на $83.4 милиарда, USDT вече съставлява 67.3% от целия пазар на стабилни монети, което е най-високият дял от март 2021 г. насам.

Въвеждането на стабилната монета на PayPal през август отбеляза значителен етап, като това беше първият подобен ход от страна на голяма финансова институция. Някои поддръжници очакваха, че това развитие ще ускори значително приемането на дигитални токени за плащания.

Източник

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

“Криптовалутите са за престъпници”, а банките плащат глоби за над $180 милиарда

Според данни, събрани от Violation Tracker, база данни за корпоративни нарушения, най-големите банки в САЩ, включително JPMorgan, Bank of America, Wells Fargo и Citigroup, са понесли значителни глоби на обща стойност $181 милиарда от началото на хилядолетието.

декември 8, 2023 21:00 1 мин. четене

2024 година ще е тежка за европейските платежни компании

Очаква се финтех компаниите, работещи в сектора на плащанията, да продължат да се сблъскват с предизвикателства до 2024 г., според оценка на Jefferies.

декември 8, 2023 19:00 1 мин. четене

Binance оттегли заявлението си за инвестиционен фонд в Абу Даби

Binance, призната за най-голямата борса за криптовалути в света, се отказа от получаването на лиценз за управление на колективен инвестиционен фонд в Абу Даби.

декември 8, 2023 17:30 1 мин. четене

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на инвестиционния форум “Russia Calling!” в Москва руският президент Владимир Путин подчерта значителните промени в световния икономически пейзаж.

декември 8, 2023 16:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.