НАЧАЛО Алткойни

Топ 3 криптовалути за пасивен доход според ChatGPT

октомври 8, 2023 21:00 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Топ 3 криптовалути за пасивен доход според ChatGPT

Дейностите свързани с крипто стейкинг включват различни методи, използване на различни мрежи и преследване на различни цели. Въпреки това всички те имат нещо общо.

Стейкинг токените периодично компенсират притежателите си с пропорционална част от всеки стейк, който те имат “заложени” в мрежата.

В този контекст ChatGP  посочи три криптовалути, подходящи за стейкинг с цел получаване на награди: Етериум (ETH), Tezos (XTZ) и Cardano (ADA).

Cardano (ADA)

Cardano използва консенсусен механизъм, познат като доказателство за залог (PoS). Притежателите на ADA могат да стейкват своите токени в мрежата на Cardano и да участват в процеса на валидиране и създаване на блокове.

Според информацията мрежата на Cardano носи близо 3% годишен доход на своите стейкъри. Това представлява най-ниската доходност сред трите избора на ChatGPT, която допълнително намалява, когато се коригира с инфлацията на токените на ADA, което води до очаквано възнаграждение от 0.39% в дългосрочен план.

С пазарната капитализация на стейкингът от $6.08 милиарда в ADA, стейкърите на Cardano представляват дял от около 63% от общата пазарна капитализация на родния токен.

Етериум (ETH)

Според ChatGPT Етериум е една от най-известните и широко признати криптовалути. Тя също функционира на базата на консенсусен механизъм за доказване на залог, а преходът към Етериум 2.0 улесни стейкингът допълнително. Притежателите на ETH могат да участват в сигурността и управлението на мрежата, като стейкват своите токени, вследствие на което печелят награди.

Въз основа на данни, извлечени от StakingRewards.com, стейкването на ETH, за да станете валидатор на Етериум, носи приблизително 3.71% годишна доходност над заложената сума. Уебсайтът изчислява и “реалния процент на възнаграждение”, коригиран с дългосрочната инфлация на токена, който възлиза на 3.34% годишно за Етериум. 

Забележително е, че в момента в Етериум са заложени $44.57 милиарда, което представлява 22.15% от пазарната капитализация на ETH от $200.74 милиарда. През последните 24 часа се наблюдава почти 14% скок в количеството на стейкнатите токени в мрежата.

Tezos (XTZ)

Tezos е блокчейн платформа, използваща PoS механизъм. Притежателите на XTZ могат да стейкват своите токени и да участват в управлението на мрежата, като същевременно печелят награди. Tezos е призната за своето управление на веригата и възможността притежателите на токени да участват в гласуването за надграждане на протокола.

Като стейкват XTZ, инвеститорите могат да очакват годишна възвръщаемост от 5.18% над стейкнатата сума, като се има предвид текущото състояние на мрежата. Въпреки това “реалната ставка на възнаграждение“, изчислена от StakingRewards.com, показва доходност от 0.92% след отчитане на инфлацията на токените.

Междувременно притежателите на Tezos са извадили от стейкинг 17.17% от своите токени през последните 24 часа. Заслужава да се отбележи също така, че въпреки пазарната капитализация от $645 милиона, 71.79% от нея се дължат на заложените XTZ, което възлиза на обща стойност на стейкнатите токени от – $476.16 милиона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Топ криптовалутите за следващият алткойн сезон според ChatGPT

Според мнозина предстои рязък скок на пазара на криптовалути, тъй като Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и различни други криптовалути отбелязват нови ценови върхове наред с повишените долни нива.

декември 4, 2023 7:00 2 мин. четене

3 евтини криптовалути, на които да обърнете внимание следващата седмица

С наближаването на края на годината някои криптовалути навлизат във фаза на консолидация, докато други представят обещаващи инвестиционни перспективи.

декември 3, 2023 7:00 2 мин. четене

Цената на Terra Classic (LUNC) се изстреля с 25% след нова актуализация

Общността на Terra Luna Classic наскоро прие резолюция за справяне с несъответствие в последователностите, което засегна някои валидатори.

декември 2, 2023 22:00 2 мин. четене

Етериум до $3,000 през декември – какви са шансовете?

През по-голямата част от ноември цената на Етериум (ETH) се движеше в диапазн, като се колебаеше между $2,133 до $1,917. Тези ценови нива бяха тествани два пъти, което показва несигурност сред търговците. 

декември 2, 2023 20:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.