НАЧАЛО Алткойни

Пазарът се напълни със „зомби“ криптовалути

октомври 4, 2022 8:04 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът се напълни със „зомби“ криптовалути

Според данни на Nomics, цитирани от Bloomberg, в момента има над 12,000 "зомби" криптовалути, които не са били обект на търговска дейност.

По време на предишния бичи пазар бяха емитирани множество нови токени, целящи да докарат печалби на създателите си покрай нарастващия интерес към пространството.

Сега, когато крипто еуфорията е отшумяла, тези монети са изоставени, въпреки че все още функционират от техническа гледна точка. Самият брой на подобни на „зомбита“ криптовалути показва колко голям е станал пазарът – за сравнение, преди имаше само 136 токена, които можеха да попаднат в тази категория.

Съоснователят на Nomics Ник Готие казва, че огромното мнозинство от изоставените проекти са безброй меме токени и лични проекти. Според данните, предоставени от CoinMarketCap, в момента съществуват 21,191 криптовалути.

Преди четири години пространството достигна прага от 2,000 монети. Повечето криптовалути дори не могат да успеят да бъдат вписани в CoinMarketCap.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене


Nomics проследява общо 64,400 токена. По-голямата част от тях изобщо не са били търгувани през миналата седмица. Сред монетите, които все пак са регистрирали някакъв обем на търговия, има много такива, които показват много малко признаци на живот.

Общата пазарна капитализация на криптовалутите в момента възлиза на $937 милиарда, след като през ноември миналата година достигна връх от близо $3 трилиона. Биткойн (BTC), най-голямата криптовалута, представлява 39.7% от тази цифра.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Aptos (APT) има повече потенциал от Solana (SOL) – Coin Bureau

Блокчейн протоколът от първи слой Aptos (APT) набира инерция, превръщайки се в един от най-добре представящите се алткойни на криптопазара.

февруари 7, 2023 16:37 2 мин. четене

Cardano: Големите инвеститори бутат цената нагоре – Santiment

Santiment твърди, че увеличението на цената на Cardano (ADA) от миналата седмица се дължи главно на голямото натрупване от страна на големи инвеститори.

февруари 6, 2023 19:00 2 мин. четене

Polygon (MATIC): 2023 може да е добра година за актива – Bloomberg Intelligence

Според възгледите на Майк Макглоун от Bloomberg Intelligence за крипто пространството през февруари, Polygon (MATIC) ще се радва на значително масово приемане.

февруари 6, 2023 18:00 3 мин. четене

Шиба Ину: Да очакваме ли възход през следващите няколко седмици?

Популярен крипто стратег смята, че меме токена Шиба Ину (SHIB) може да се позиционира за възход през следващите седмици.

февруари 6, 2023 17:00 2 мин. четене