НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

03.10.2022 20:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

Общите приходи от добив на Биткойн на месечна база са намалели с 16.2% през септември до около $550.5 милиона към момента на публикуване.

Глобалните приходи от добив на Биткойн (BTC) са спаднали до $19.5 милиона на ден в условията на крипто зима и глобална енергийна криза, което е с около 67.5% по-малко в сравнение с ноември миналата година, когато миньорите правеха по $62 милиона на ден.

ycharts-bitcoin

Приходи от добив на криптовалути

Биткойн генерира около 1.56 пъти повече приходи от копачите и стейкърите на Етериум, взети заедно, след преминаването на ETH към доказателство за залог (PoS).

По-голямата част от приходите от добив на Биткойн идват от блок награди ($541.8 милиона) и само малка част от таксите за транзакции ($8.66 милиона). Делът на таксите за транзакции с BTC спрямо общите приходи леко се увеличи до около 1.6%.

Хеширащата мощност на мрежата нарасна с приблизително 10.4% през август и с 0.6% през септември.

Намаляващата икономика на добива води до изключване на скъпоструващите и нискоефективни копачки“, заявява Итън Вера, главен оперативен директор на компанията за Биткойн инфраструктура Luxor Technologies. Успоредно с това, тъй като някои миньори ликвидират хардуер в условията на мечи пазар, тези машини излизат от строя и се изпращат на нови места.

Акциите на големите компании за добив на криптовалути спадат

Акциите на Marathon Digital (MARA), Riot Blockchain (RIOT) и Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) например потънаха с повече от 60% тази година, докато операторът на центрове за данни за копаене на криптовалути Compute North подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналата седмица.

И все пак добивът на криптовалути в крайна сметка е дългосрочен ангажимент – очаква се последният Биткойн да бъде добит през 2140 г., т.е. след повече от век.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец


Най-добрият момент да влезнете е, когато пазарът е надолу – същите ригове за добив, които струваха $10,000 по-рано тази година, сега можете да получите с 50-75 % отстъпка“, казва Уилям Шамошеги, главен изпълнителен директор на Sazmining Inc, който планира да открие предприятие за копаене на BTC, захранвано с възобновяема енергия.

Скъпо оборудване – липсва на енергийна ефективност

Наистина, много миньори спират да купуват прекалено скъпите ригове, което принуждава производителите да намалят цените.

Например, популярният S19J Pro се продаваше средно за $10,100 през януари, а сега се продава за $3,200 – съобщават анализаторите на Luxor, като отбелязват също, че цените за големи поръчки на някои машини за добив са паднали с 10% само през последната седмица.

Крис Клайн, съосновател на платформата за крипто инвестиции Bitcoin IRA, заяви, че миньорите ще трябва да бъдат “свръхфокусирани” върху енергийната ефективност, както за да намалят разходите, така и за да избегнат евентуални последици от регулациите, свързани с изменението на климата.

От управлението на баланса си, обработващите единици и разходите за енергия, миньорите ще се стремят да останат на повърхността, независимо от настоящите пазарни условия“, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

3 ключови съвета при инвестицията в криптовалути

Участието в спекулативния свят на криптовалутите изисква подготвено мислене. Това е сфера, в която волатилността и рискът са постоянни величини, неподходящи за тези, които лесно се влияят от колебанията на пазара или манталитета на общността.

20.04.2024 19:00 2 мин. четене

Ето какво ще движи крипто пазарите след халвинга

В доклад от четвъртък Coinbase (COIN) подчерта, че траекторията на пазарите на дигитални активи след халвинга на Биткойн (BTC) е по-вероятно да бъде повлияна от макроикономически фактори, въпреки силните основи на криптовалутите.

20.04.2024 15:43 1 мин. четене

Биткойн се възстановява от скорошния срив след ескалацията на напрежението в Близкия изток

Биткойн се възстановява през последните дни, отчасти поради факта, че напрежението на геополитическия фронт намаля, облекчавайки по-ранните резки спадове на пазара на криптовалути.

20.04.2024 14:09 1 мин. четене

Биткойн: Какво разкрива коефициентът на нереализираните печалби за инвеститорските стратегии

В скорошен анализ на X, направен от Ки Йонг Джу, основател и главен изпълнителен директор на CryptoQuant, се разглеждат текущите нереализирани печалби, притежавани от различни групи Биткойн китове и миньори, въз основа на он чейн данни.

20.04.2024 13:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.