НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

октомври 3, 2022 20:58 3 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

Общите приходи от добив на Биткойн на месечна база са намалели с 16.2% през септември до около $550.5 милиона към момента на публикуване.

Глобалните приходи от добив на Биткойн (BTC) са спаднали до $19.5 милиона на ден в условията на крипто зима и глобална енергийна криза, което е с около 67.5% по-малко в сравнение с ноември миналата година, когато миньорите правеха по $62 милиона на ден.

ycharts-bitcoin

Приходи от добив на криптовалути

Биткойн генерира около 1.56 пъти повече приходи от копачите и стейкърите на Етериум, взети заедно, след преминаването на ETH към доказателство за залог (PoS).

По-голямата част от приходите от добив на Биткойн идват от блок награди ($541.8 милиона) и само малка част от таксите за транзакции ($8.66 милиона). Делът на таксите за транзакции с BTC спрямо общите приходи леко се увеличи до около 1.6%.

Хеширащата мощност на мрежата нарасна с приблизително 10.4% през август и с 0.6% през септември.

Намаляващата икономика на добива води до изключване на скъпоструващите и нискоефективни копачки“, заявява Итън Вера, главен оперативен директор на компанията за Биткойн инфраструктура Luxor Technologies. Успоредно с това, тъй като някои миньори ликвидират хардуер в условията на мечи пазар, тези машини излизат от строя и се изпращат на нови места.

Акциите на големите компании за добив на криптовалути спадат

Акциите на Marathon Digital (MARA), Riot Blockchain (RIOT) и Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) например потънаха с повече от 60% тази година, докато операторът на центрове за данни за копаене на криптовалути Compute North подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналата седмица.

И все пак добивът на криптовалути в крайна сметка е дългосрочен ангажимент – очаква се последният Биткойн да бъде добит през 2140 г., т.е. след повече от век.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец


Най-добрият момент да влезнете е, когато пазарът е надолу – същите ригове за добив, които струваха $10,000 по-рано тази година, сега можете да получите с 50-75 % отстъпка“, казва Уилям Шамошеги, главен изпълнителен директор на Sazmining Inc, който планира да открие предприятие за копаене на BTC, захранвано с възобновяема енергия.

Скъпо оборудване – липсва на енергийна ефективност

Наистина, много миньори спират да купуват прекалено скъпите ригове, което принуждава производителите да намалят цените.

Например, популярният S19J Pro се продаваше средно за $10,100 през януари, а сега се продава за $3,200 – съобщават анализаторите на Luxor, като отбелязват също, че цените за големи поръчки на някои машини за добив са паднали с 10% само през последната седмица.

Крис Клайн, съосновател на платформата за крипто инвестиции Bitcoin IRA, заяви, че миньорите ще трябва да бъдат “свръхфокусирани” върху енергийната ефективност, както за да намалят разходите, така и за да избегнат евентуални последици от регулациите, свързани с изменението на климата.

От управлението на баланса си, обработващите единици и разходите за енергия, миньорите ще се стремят да останат на повърхността, независимо от настоящите пазарни условия“, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Биткойн Новини

Силната информираност за ценовото действие на Биткойн е това, което стимулира инвестициите според Avorak AI

Биткойн (BTC) се превърна в безспорен лидер в постоянно развиващия се пейзаж на криптовалутите. Потенциалът на Биткойн за значителна възвръщаемост привлече значителен интерес както от страна на индивидуални, така и от институционални инвеститори.

май 30, 2023 17:00 3 мин. четене

Биткойн представи версия 25.0: Подобрена производителност и нови функции

Наскоро основният софтуер на Биткойн (Bitcoin Core) пусна версия 25.0, която въвежда редица подобрения, поправки на грешки и оптимизации на производителността, както и актуализирани преводи.

май 30, 2023 13:58 2 мин. четене

Халвингът на Биткойн разбива мита за намаляващата възвръщаемост

Неотдавнашна публикация в Twitter, в която се подчертава историческото представяне на цената на Биткойн след всяко халвинг събитие, предизвика интригуващи дискусии в крипто общността.

май 30, 2023 7:00 4 мин. четене

ChatGPT: Може ли Етериум да изпревари Биткойн?

Попитахме чатботът на OpenAI, ChatGPT дали е възможно един ден Етериум да надмине Биткойн като криптовалута номер едно.

май 29, 2023 17:30 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.