НАЧАЛО Биткойн

Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

октомври 3, 2022 20:58 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Биткойн: Близо 70% спад на приходите от копаене

Общите приходи от добив на Биткойн на месечна база са намалели с 16.2% през септември до около $550.5 милиона към момента на публикуване.

Глобалните приходи от добив на Биткойн (BTC) са спаднали до $19.5 милиона на ден в условията на крипто зима и глобална енергийна криза, което е с около 67.5% по-малко в сравнение с ноември миналата година, когато миньорите правеха по $62 милиона на ден.

ycharts-bitcoin

Приходи от добив на криптовалути

Биткойн генерира около 1.56 пъти повече приходи от копачите и стейкърите на Етериум, взети заедно, след преминаването на ETH към доказателство за залог (PoS).

По-голямата част от приходите от добив на Биткойн идват от блок награди ($541.8 милиона) и само малка част от таксите за транзакции ($8.66 милиона). Делът на таксите за транзакции с BTC спрямо общите приходи леко се увеличи до около 1.6%.

Хеширащата мощност на мрежата нарасна с приблизително 10.4% през август и с 0.6% през септември.

Намаляващата икономика на добива води до изключване на скъпоструващите и нискоефективни копачки„, заявява Итън Вера, главен оперативен директор на компанията за Биткойн инфраструктура Luxor Technologies. Успоредно с това, тъй като някои миньори ликвидират хардуер в условията на мечи пазар, тези машини излизат от строя и се изпращат на нови места.

Акциите на големите компании за добив на криптовалути спадат

Акциите на Marathon Digital (MARA), Riot Blockchain (RIOT) и Valkyrie Bitcoin Miners ETF (WGMI) например потънаха с повече от 60% тази година, докато операторът на центрове за данни за копаене на криптовалути Compute North подаде молба за обявяване в несъстоятелност миналата седмица.

И все пак добивът на криптовалути в крайна сметка е дългосрочен ангажимент – очаква се последният Биткойн да бъде добит през 2140 г., т.е. след повече от век.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Обменът на фиатни валути спада за пети пореден месец


Най-добрият момент да влезнете е, когато пазарът е надолу – същите ригове за добив, които струваха $10,000 по-рано тази година, сега можете да получите с 50-75 % отстъпка„, казва Уилям Шамошеги, главен изпълнителен директор на Sazmining Inc, който планира да открие предприятие за копаене на BTC, захранвано с възобновяема енергия.

Скъпо оборудване – липсва на енергийна ефективност

Наистина, много миньори спират да купуват прекалено скъпите ригове, което принуждава производителите да намалят цените.

Например, популярният S19J Pro се продаваше средно за $10,100 през януари, а сега се продава за $3,200 – съобщават анализаторите на Luxor, като отбелязват също, че цените за големи поръчки на някои машини за добив са паднали с 10% само през последната седмица.

Крис Клайн, съосновател на платформата за крипто инвестиции Bitcoin IRA, заяви, че миньорите ще трябва да бъдат „свръхфокусирани“ върху енергийната ефективност, както за да намалят разходите, така и за да избегнат евентуални последици от регулациите, свързани с изменението на климата.

От управлението на баланса си, обработващите единици и разходите за енергия, миньорите ще се стремят да останат на повърхността, независимо от настоящите пазарни условия„, добави той.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Биткойн (BTC) напуска борсите – какво означава това?

Близо 78% от общото предлагане на Биткойн в обращение е неликвидно, според данни на Glassnode, като по-малко от 22% от всички добити BTC сменят собствениците си.

декември 2, 2022 7:09 1 мин. четене

Защо да изберем Етериум пред Биткойн – Д. Гохщайн

Основателят на Gokhshtein Media, Дейвид Гохщайн каза, че в момента би избрал Етериум (ETH) пред Биткойн (BTC) само поради възвръщаемостта.

декември 2, 2022 6:04 1 мин. четене

Биткойн и Етериум: Трейдър, предвидил мечия пазар от 2018, дава прогноза

Крипто стратегът, който прогнозира мечия пазар през 2018 г., твърди, че двата най-големи криптоактива се подготвят за периоди на възход.

декември 1, 2022 7:27 1 мин. четене

ЕЦБ: Биткойн е на път към ирелевантност

Представители на Европейската централна банка (ЕЦБ) отправиха остри (и неоснователни) критики към Биткойн (BTC).

декември 1, 2022 6:09 1 мин. четене