НАЧАЛО Други

Пазарната капитализация на стабилните монети отбеляза двугодишен връх

30.05.2024 17:30 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на стабилните монети отбеляза двугодишен връх

Пазарът на стабилни монети достигна най-високата си капитализация от април 2022 г. насам след осем последователни месеца на растеж, според доклада „Stablecoins & CBDCs“ на CCData.

CCData, бенчмарк администратор, оторизиран от Органа за финансово поведение (FCA), известен със своите институционални анализи на пазара на дигитални активи, използва изчерпателни набори от данни от световно признати борси. Докладите, предоставени от платформата, интегрират данни за търговията, дериватите, книгите за поръчки, исторически, социални и блокчейн данни, за да предоставят задълбочен анализ на пазара.

Секторът на стабилните монети, който е от жизненоважно значение за търговията с дигитални активи чрез улесняване на безпроблемния преход на средства, обвързани с фиатни валути като долара, към блокчейн приложения, отбеляза значителен растеж и повишен контрол.

В последния доклад на CCData за стабилните монети подробно се описват съществените развития на пазара, като се акцентира върху пазарната капитализация и обемите на търговия, и се категоризират по видове обезпечения и обвързани активи.

Според изданието от май 2024 г. общата пазарна капитализация на стабилните монети е нараснала до $161 милиарда, отбелязвайки осем последователни месеца на растеж в края на месеца. Това представлява силно възстановяване от загубите, понесени след срива на TerraUSD, който бе поставил началото спад, продължил 17 месеца.

USDC на Circle е водеща в това възстановяване, като пазарната ѝ капитализация нараства за шести пореден месец до $32.6 милиарда през май. Този ръст е успореден на рекордния за всички времена месечен обем на търговията с USDC двойки през март, което доведе до увеличаване на пазарния дял на USDC по обем на търговията до 8.27%.

Tether Holdings също така отчете рекордна тримесечна печалба от $4.52 милиарда през първото тримесечие на 2024 г., което отразява непрекъснатия ръст на пазарната капитализация на USDT за девети пореден месец, увеличавайки се от $82.8 милиарда през август 2023 г. до $111 милиарда в момента.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Фондовите пазари в Европа, САЩ и Азия – какво трябва да знаем

Европейските акции се повишиха заедно с азиатските, водени от ралито на големите американски технологични компании, което тласна Уолстрийт до нов рекорд.

18.06.2024 14:30 2 мин. четене

Интересът към NFT се завръща – Етериум отново е лидер в класациите

Първоначално през 2024 г. крипто инвеститорите не проявиха голям интерес към NFT, но това се промени през последните седмици.

18.06.2024 14:00 2 мин. четене

БРИКС: Още две страни официално искат да се присъединят към алианса

С предстоящото разширяване на БРИКС по време на годишната им среща на върха, Малайзия и Тайланд обявиха намерението си да се присъединят към алианса.

18.06.2024 12:00 1 мин. четене

Прогноза за акциите на Microsoft за следващите 12 месеца

Когато разглеждаме гигантите в сектора на технологиите, Microsoft (MSFT) често е първата компания, която ни идва на ум.

18.06.2024 11:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.