НАЧАЛО Други

Пазарната капитализация на Nvidia се изстреля над $3 трилиона

05.06.2024 23:34 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на Nvidia се изстреля над $3 трилиона

В сряда акциите на Nvidia затвориха с 5% по-високо на ниво от $1,224.4, като по този начин пазарната капитализация на компанията за първи път надхвърли границата от $3 трилиона.

Това постижение може да се отдаде на ненаситния апетит на инвеститорите за дял в компанията, която се намира в епицентъра на процъфтяващата индустрия на генеративния изкуствен интелект.

С това постижение Nvidia изпревари Apple и се превърна във втората по големина публична компания, отстъпвайки само на Microsoft по пазарна капитализация.

Забележителната оценка от $3 трилиона на Nvidia е последното значимо постижение в един грандиозен период, в който акциите на компанията скочиха с невероятните над 3,220% през последните пет години.

Apple беше първата американска компания, която достигна пазарна капитализация от $3 трилиона по време на търговията в рамките на деня през януари 2022 г., докато Microsoft достигна оценката от $3 трилиона през януари 2024 г. Nvidia, която е основана през 1993 г., премина прага от $2 трилиона пазарна стойност през февруари, а от този момент до надхвърлянето на границата от $3 трилиона на компанията бяха необходими само около три месеца.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Други Новини

Trezor представя новата си серия хардуерни портфейли

Компанията за крипто портфейли Trezor официално обяви стартирането на Trezor Expert – персонализирана индивидуална услуга.

14.06.2024 17:30 1 мин. четене

АСЕАН започва да страни от Китай и се насочва към САЩ

Според неотдавнашно проучване, износът на страните от ASEAN за САЩ е надминал този на Китай за първи път от шест тримесечия насам.

14.06.2024 17:00 1 мин. четене

Биткойн титанът MicroStrategy увеличи предлагането на акции до $700 милиона

MicroStrategy, най-големият притежател на Биткойн (BTC), обяви на 14 юни цената на конвертируемите първостепенни облигации с падеж 2032 г, които възлизат на обща стойност от $700 милиона, което е с $200 милиона повече от първоначално обявените стойности.

14.06.2024 16:00 1 мин. четене

OPEC може да започне да губи контрола върху глобалните пазари на петрол

Общото мнение на експертната общност е, че ОПЕК+ може да не успее да поддържа цените на петрола на пазара, като контролира производството си, тъй като Международната агенция по енергетика (IEA) прогнозира завишено световното предлагане.

14.06.2024 14:30 1 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.