НАЧАЛО Алткойни

Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард

октомври 25, 2022 9:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард

Вдъхновената от Pokémon play-to-earn игра в метавселената - Axie Infinity (AXS), донесла най-висока възвращаемост на ранните си инвеститори, изпитва затруднения през последните няколко седмици.

Пазарната капитализация на Axie Infinity спадна от $1.04 милиарда на 10 октомври до $875 милиона към момента на публикуване, което представлява спад от 20.18% за последните седем дни.

Междувременно общият брой на уникалните адреси, притежаващи AXS в мрежата, продължава да расте, като на 24 октомври възлиза на 60,710 – което е увеличение със 7.48% в сравнение с 56,170 на 28 юли. Адресите с най-големи притежания на AXS обаче бавно намаляват, което означава, че китовете може да разпродават активите си.

Възможни причини за срива

Една от причините за срива на популярната NFT игра може да бъде съобщението на разработчиците, че ще отключат още Axie Infinity Shards (AXS).

Според платформa за агрегиране на данни тези 21.5 милиона AXS, планирани да бъдат пуснати на стейкърите, екипа, съветниците и други подобни на платформата, представляват 8% от общото предлагане на актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн падна с над 70% в рамките на 24 часа – ето защо


Цената на AXS към момента на публикуване възлиза на $8.61, което означава, че токени на Axie Infinity на стойност около $185 милиона ще навлязат на пазара по планирания график, което вероятно ще принуди актива да слезе под зоната си на подкрепа, тъй като създава засилен натиск за продажба.

Съоснователят и главен оперативен директор на Axie Infinity и Sky Mavis – Александър Леонард Ларсен увери играчите, че “отключените токени не са същите като токените в обращение” и че това е просто “бизнес както обикновено” за Axie.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Още Алткойни Новини

Ето кога може да очакваме началото на новия алткойн сезон

След значителния ръст на стойността на Биткойн фокусът на пазара на криптовалути се насочи към алткойните.

декември 10, 2023 12:00 2 мин. четене

Топ 9 инвестиции в крипто пространството за декември 2023 година

Да сте в крак с актуалните тенденции на пазара на криптовалути е ключова стратегия за опитни и нови крипто инвеститори.

декември 10, 2023 11:01 3 мин. четене

Трейдър направи над 6,000% печалба от търговията с нова меме криптовалута

Крипто търговец привлече вниманието към забележителните си печалби в рамките само на един месец чрез търговия с нов претендент в сферата на криптовалутите – Grok (GROK), който се различава от Grok AI.

декември 10, 2023 8:00 1 мин. четене

Следващите месеци може да са много важни за алткойните – анализатор споделя защо

Известен крипто анализатор очаква обещаващи перспективи за алткойните през следващите месеци, докато актуализира гледната си точка за три конкретни дигитални актива.

декември 9, 2023 21:00 2 мин. четене

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.