НАЧАЛО Алткойни

Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард

октомври 25, 2022 9:07 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарната капитализация на Axie Infinity пада под $1 милиард

Вдъхновената от Pokémon play-to-earn игра в метавселената - Axie Infinity (AXS), донесла най-висока възвращаемост на ранните си инвеститори, изпитва затруднения през последните няколко седмици.

Пазарната капитализация на Axie Infinity спадна от $1.04 милиарда на 10 октомври до $875 милиона към момента на публикуване, което представлява спад от 20.18% за последните седем дни.

Междувременно общият брой на уникалните адреси, притежаващи AXS в мрежата, продължава да расте, като на 24 октомври възлиза на 60,710 – което е увеличение със 7.48% в сравнение с 56,170 на 28 юли. Адресите с най-големи притежания на AXS обаче бавно намаляват, което означава, че китовете може да разпродават активите си.

Възможни причини за срива

Една от причините за срива на популярната NFT игра може да бъде съобщението на разработчиците, че ще отключат още Axie Infinity Shards (AXS).

Според платформa за агрегиране на данни тези 21.5 милиона AXS, планирани да бъдат пуснати на стейкърите, екипа, съветниците и други подобни на платформата, представляват 8% от общото предлагане на актива.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Алткойн падна с над 70% в рамките на 24 часа – ето защо


Цената на AXS към момента на публикуване възлиза на $8.61, което означава, че токени на Axie Infinity на стойност около $185 милиона ще навлязат на пазара по планирания график, което вероятно ще принуди актива да слезе под зоната си на подкрепа, тъй като създава засилен натиск за продажба.

Съоснователят и главен оперативен директор на Axie Infinity и Sky Mavis – Александър Леонард Ларсен увери играчите, че „отключените токени не са същите като токените в обращение“ и че това е просто „бизнес както обикновено“ за Axie.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Алткойни Новини

Fantom може да се удвои, за Биткойн има 3 сценария, сподели топ трейдър

Крипто анализатор твърди, че един алткойн може да удвои цената си, като същевременно актуализира прогнозата си за Биткойн и още два криптоактива.

януари 28, 2023 9:02 2 мин. четене

Етериум: „Пазете се, предстоят значителни загуби“ – Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен сподели мнението си, че Етериум (ETH) го очаква значителен спад въпреки скока на цената му през този месец.

януари 27, 2023 20:00 2 мин. четене

Цените на криптовалутите днес: анализ, прогнози и какво ни подготвя крипто пазара в бъдеще

Какви са цените на криптовалутите днес? Нека видим как се движи пазара и какво ни очаква.

януари 27, 2023 18:30 5 мин. четене

„Предстои корекция“ – Трейдър с предупреждение за два големи алткойна

Популярен крипто трейдър наскоро сподели мечи настроения за два големи алткойна в краткосрочен план, предвиждайки корекция.

януари 27, 2023 9:04 1 мин. четене