НАЧАЛО Биткойн

Пазарът на битомати се разраства значително, въпреки мечия пазар

януари 2, 2023 11:25 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
Пазарът на битомати се разраства значително, въпреки мечия пазар

Нови данни разкриват, че броят на криптоматите е нараснал през 2022-ра въпреки бурната година за индустрията на дигиталните активи.

Според Coin ATM Radar, броят на Биткойн ATM (битомати) се е увеличил със зашеметяващите 506% от януари 2020 г., когато е имало 6,362 битомата.

Данните показват, че в момента има 38,601 битомата, което е увеличение с около 6,000 машини в сравнение с декември миналата година.

В неотдавнашен доклад на фирмата за пазарни проучвания Grand View Research се установява, че пазарът на криптомати може да възлезе на над $5 милиарда до 2030 г. Аналитичната фирма твърди, че нарастването може да се дължи на увеличаването на броя на магазините за търговия на дребно, които приемат дигитални активи като метод на плащане.

През 2021 г. гигантът в търговията на дребно Walmart стартира своята пилотна програма за битомати, инсталирайки 200 машини в магазините на Walmart в Съединените щати.

Проучването установява също, че способността на битоматите да ликвидират виртуални валути и незабавно да ги конвертират във фиатни долари е ценна за потребителите и е решаващ фактор, стимулиращ растежа на пазара на криптоомати.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Още един спад при Биткойн? – CoinBureau


Освен това в доклада се констатира, че пандемията от COVID има роля в растежа на пазара, тъй като търсенето от страна на клиентите на усъвършенствани криптомати нараства.

Докладът също така разкрива, че през миналата година Северна Америка е доминирала на регионалния пазар. Grand View Research твърди, че северноамериканският пазар вероятно ще продължи да расте поради голямата наличност на криптомати и легализирането на дигиталните активи в региона.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Биткойн Новини

Има ли Етериум по-голяма перспектива за растеж от Биткойн?

Според проучване около 60% от инвеститорите смятат, че перспективите за растеж на Етериум (ETH) са по-убедителни в сравнение с Биткойн (BTC).

януари 31, 2023 9:03 2 мин. четене

Binance блокира клиентски сметки свързани с Bitzlato

Потребители на криптоборсата Binance споделиха, че гиганта в индустрията е блокирал множество сметки в платформата си във връзка с разследването на Bitzlato.

януари 31, 2023 8:02 2 мин. четене

Биткойн: Какви са настроенията на пазара в момента?

С края на януари инвеститорите започват да проявяват признаци на алчност към криптовалутите, каквито не са наблюдавани от повече от година, по данни на Coinglass.

януари 31, 2023 7:01 2 мин. четене

Биткойн: „Очаква ни дълга година“, твърди Б. Коуен

Крипто анализаторът Бенджамин Коуен разгледа историческото движение на цената на Биткойн (BTC) с цел да разбере какво може да предстои.

януари 30, 2023 20:00 2 мин. четене