НАЧАЛО Финтех

PayPal влиза в партньорство с MetaMask

декември 17, 2022 16:38 2 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal влиза в партньорство с MetaMask

Водещата софтуерна компания ConsenSys влиза в партньорство с PayPal чрез MetaMask, за да даде възможност на клиентите на платформата от САЩ да купуват Етериум (ETH).

Според информацията PayPal ще се интегрира безпроблемно в портфейла MetaMask, предоставяйки на клиентите прост и удобен начин да купуват Етериум (ETH) с PayPal.

Функционалността обаче ще бъде достъпна само за потребители на приложението в САЩ. След интеграцията MetaMask ще стане първата Web3 апликация, която ще се възползва от възможностите на PayPal, за да направи влизането в крипто по-достъпно за новите потребители.

Стартирала през 2016 г., MetaMask е водещият в света несертифициран крипто портфейл и според информацията може да се похвали с повече от 30 милиона активни потребители месечно. 

Портфейлът има и разширение за браузър, което действа като портфейл за взаимодействие с блокчейна на ETH и всички съвместими с Етериум мрежи.

Функционалности на MetaMask

Metamask предлага множество функционалности, включително възможност за потребителите да взаимодействат с NFT пазари, да играят „play-to-earn“ игри, да използват платформи за децентрализирани финанси (DeFi), да участват в децентрализирани автономни организации (DAO), както и взаимодействие с метавселената.

Поради рязкото нарастване на търсенето на дигитални активи от страна на институциите, MetaMask създадоха MetaMask Institutional (MMI), за да задоволят нуждите на тези инвеститори.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Касапница на пазарите – топ криптовалутите отчитат значителни загуби


През изминалата година MetaMask присъедини повече от пет институционални попечители, за да подобри избора, сигурността и оперативната ефективност на крипто фондовете, търговските бюра, DAO и други организации, които търсят експозиция към дигитални активи.

Крипто услугите на PayPal се разширяват

Освен интеграцията с MetaMask, според последния доклад на PayPal в света има около 429 милиона активни потребители на компанията.

Неотдавна платформата за разплащания разшири крипто услугите си в Люксембург, сигнализирайки намерението си за експанзия на дейността си в целия Европейски съюз, като спазва съществуващите и предстоящите разпоредби.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Финтех Новини

Revolut стартира предварителна версия на стейкинг функция

Revolut стартира предварителна версия на опция за стейкинг на криптовалути за клиенти в Обединеното кралство и Европейското икономическо пространство.

февруари 7, 2023 12:03 2 мин. четене

Джъстин Сън съобщи за нова разплащателна система, базирана на Tron и ChatGPT

Джъстин Сън обяви план за децентрализирана платежна рамка, ориентирана към блокчейна на Tron и изкуствен интелект за ChatGPT и OpenAI, която има за цел да революционизира системата на децентрализираните финанси.

февруари 7, 2023 7:01 2 мин. четене

2023 няма да е годината на институционалните инвеститори в крипто – JPMorgan

Според последното проучване на инвестиционната банка JPMorgan Chase по-голямат част от анкетираните институционални инвеститори не планират да търгуват с крипто тази година.

февруари 5, 2023 9:00 2 мин. четене

Първата регулирана от ЕС мрежа за стабилни монети вече е факт

Membrance Finance твърди, че EUROe е първата в Европа регулирана от Европейския Съюз мрежа за стабилни монети и плащания с пълен резерв.

февруари 4, 2023 8:00 2 мин. четене