НАЧАЛО Финтех

PayPal предполагаемо потвърждават плановете си за собствена стабилна монета

ЯНУ. 8, 2022 15:47 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
 PayPal предполагаемо потвърждават плановете си за собствена стабилна монета

Съобщава се, че американският финтех гигант PayPal Holdings потвърди намерението си да пусне своя собствена стабилна монета на име PayPal Coin.

Разработването на вътрешна стабилна монета беше открито за първи път в изходния код на приложението за iPhone на Paypal от разработчика Стив Мозер.


Потвърждавайки доказателствата, намерени в приложението PayPal, Хосе Фернандес да Понте, старши вицепрезидент на PayPal за крипто и дигитални валути, каза пред Bloomberg News:


Проучваме стабилна монета; ако и когато се стремим да продължим напред, разбира се, ще работим в тясно сътрудничество със съответните регулатори.


Констатацията на Мозер разкри, че PayPal работи по изграждането на PayPal Coin, която ще бъде подкрепена от американския долар. Говорител на PayPal обаче поясни, че изходните кодове на iPhone приложението са разработени в неотдавнашен хакатон.


Докато дигиталният актив на PayPal е в процес на създаване, името, логото и характеристиките на вътрешния токен подлежат на промяна преди стартирането. Поддържайки текущото развитие, PayPal вече пусна нови функции, които позволяват на потребителите да купуват, държат и плащат с дигитални монети.


Според Понте една стабилна монета трябва да поддържа плащания в мащаб, като същевременно гарантира сигурността на мрежата, добавяйки:


Трябва да има яснота относно регулацията, регулаторните рамки и вида на лицензите, които са необходими в това пространство.


ПРОЧЕТИ ОЩЕКитай пуснаха пилотна версия на своя портфейл за дигитален юан


В допълнение към пускането на собствена стабилна монета, PayPal също предприе проактивни мерки за разпространение на крипто услуги в юрисдикции извън САЩ.


През септември 2021 г. компанията обяви въвеждането на нови услуги за търговия с Биткойн (BTC) за британския пазар. Както бе съобщено, клиентите могат да търгуват с основни криптовалути, включително Биткойн (BTC), Етериум (ETH), Лайткойн (LTC) и Биткойн Кеш (BCH).

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Популярни Новини
Мнения (5)
Изкажете мнение
Още Финтех новини

Големите инвеститори разпределят все повече средства за криптовалути

Грийн казва, че следователно институционалните инвеститори разпределят повече от ресурсите си за Биткойн и други крипто активи.Ето защо все повече институционални инвеститори, големи имена, гиганти от...
ЯНУ. 28, 2022 21:01 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Крипто борсата FTX затвори кръг на финансиране за $400 милиона

Според Reuters, американският филиал на FTX приключи кръг за финансиране от $400 милиона в сряда, воден от SoftBank Group Corp, Temasek Holdings, Paradigm и Multicoin Capital.Американският президент н...
ЯНУ. 26, 2022 17:00 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

България проучва възможности за крипто плащания

Василев заяви, че продължават разговорите с играчите на крипто индустрията, както и с централната банка. Министърът, който отказа да даде повече подробности, затвори вратата за възможността страната д...
ЯНУ. 24, 2022 22:10 1 МИН . ЧЕТЕНЕ

Банката на Корея завършва първата си фаза на тестовете на CBDC

Южнокорейската централна банка заяви, че първата фаза от нейното тестване на CBDC е завършена през декември, докато втората фаза е в ход, съобщиха YNA. Първата фаза на пробите включваше някои от основ...
ЯНУ. 25, 2022 16:26 1 МИН . ЧЕТЕНЕ
Абонирай се за Крипто Днес Бъди сред първите, които научават за нашите специални новини от крипто света