НАЧАЛО Други

PayPal паузира работата по стабилната си монета

февруари 12, 2023 13:08 1 мин. четене
СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ
PayPal паузира работата по стабилната си монета

Според информацията гиганта в сектора на платежните услуги PayPal паузира работния процес по предстоящата си стабилна монета.

Първоизточникът сподели, че PayPal се надява да представи стабилната монета в най-скоро време – въпреки че официално не е обявен график за пускането.

Представител на компанията за платежни услуги заяви, че когато работния процес се възобнови екипът ще работи в тясно сътрудничество със съответните регулаторни органи.

Въпреки че от PayPal никога не са обявявали официално този проект, преди повече от година в кода на приложението беше открит код за “PayPal Coin”, подкрепен с щатски долари.

Първоизточникът на информацията предполага, че зад забавянето може да стоят регулаторни трудности. Появиха се обаче твърдения, че Paxos, брокерската компания и емитент на стабилни монети, която осигурява крипто функциите на PayPal, е изправена пред проверка от страна на Департамента за финансови услуги на Ню Йорк (NYDFS) Смята се за възможно именно това да е изместило фокуса на компанията.


ПРОЧЕТИ ОЩЕ: Биткойн: Ще продължи ли възхода?


Въпреки паузирането на своя проект за стабилна монета, PayPal въведе различни крипто функции. През октомври 2020 г. компанията позволи на потребителите да инвестират в Биткойн (BTC), Етериум (ETH) и други криптовалути единствено чрез собствената си платформа.

Освен това PayPal разшири възможностите за търговия и повиши лимитите, а от средата на 2022 г. потребителите на платформата в САЩ могат да извършват крипто транзакции с други портфейли.

Telegram

СПОДЕЛИ: СПОДЕЛЯНИЯ

Подкрепете CryptoDNES

QR код към биткойн адреса:

QR код към етериум адреса:

Все още няма коментари!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Още Други Новини

Кристалина Георгиева коментира глобалната икономика на Китайския форум за развитие

На Форума за развитие на Китай през 2023 г. Кристалина Георгиева, управляващ директор на Международния валутен фонд (МВФ) обсъди предизвикателствата пред световната икономика.

март 27, 2023 20:05 2 мин. четене

Венчър капиталистите са оптимистично настроени към европейските крипто стартъпи

Въпреки миналогодишните предизвикателства и сривовете на водещи играчи в индустрията, инвеститорите в рисков капитал подкрепиха стартъпите в крипто пространството.

март 27, 2023 18:00 2 мин. четене

Основателят на Terraform Labs обжалва удълженото му задържане в Черна гора

Съобщава се, че До Куон, съосновател на Terraform Labs, планира да обжалва решението на съда да удължи задържането му в Черна гора.

март 27, 2023 14:20 2 мин. четене

First Citizens Bank придобива всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank

Федералната корпорация за депозитно застраховане (FDIC) обяви, че базираната в Северна Каролина First Citizens Bank ще придобие всички депозити и кредити на Silicon Valley Bank.

март 27, 2023 11:00 3 мин. четене